Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Υπερβάλλων ζήλος...

 


Ο κ. Ζαρίφης (δημοτικός σύμβουλος της διοικούσας παράταξης του κ. Δανιηλίδη) ζητά με επιμονή να βγει ψήφισμα καταδίκης των βανδαλισμών που έγιναν στην νέο-ανεγειρόμενη βιβλιοθήκη μέσα στο ΑΠΘ.

Προφανώς ο κ. Ζαρίφης – που στέκεται με τόση “ευαισθησία” απέναντι στους προβοκατόρικους βανδαλισμούς - δεν ενοχλήθηκε καθόλου από το ότι:
1. Επί τρεις εβδομάδες η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια επιχείρηση βάρβαρης καταστολής μέσα στους χώρους του ΑΠΘ.
2. Από αυτή τη βάρβαρη καταστολή – με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης – απειλήθηκε η ζωή δύο φοιτητών που τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά.
3. Η χρηματοδότηση του ΑΠΘ από 55 εκατομμύρια το 2010 συρρικνώθηκε στα 10 εκατομμύρια, με βασικό θύμα των περικοπών την αγορά βιβλίων για τις βιβλιοθήκες.
4. Η συνεχόμενη παρουσία και δράση των αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ, έχει διακόψει όχι μόνο την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και τη διοικητική λειτουργία του ιδρύματος.

Δεν ξέρουμε αν ο κ. Ζαρίφης θέλει να εμφανιστεί πρωτοπόρος ανάμεσα στα διοικητικά στελέχη ή παίζει το ρόλο του «λαγού» για άλλες αντιδραστικές αποφάσεις.
Όπως και να είναι η διοικούσα παράταξη μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Δεν ξεχνάμε πως και πριν ένα χρόνο περίπου ο κ. Δανιηλίδης ταύτιζε τη δράση προβοκατόρικων ομάδων με τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος, μιλώντας για «φασιστικού τύπου τραμπούκικες ενέργειες από ομάδες φοιτητών … γνωστής αριστερής ιδεολογίας», για «πανεπιστήμιο, άντρο σεξουαλικών επιθέσεων, διακίνησης ναρκωτικών και λαθρεμπορίου» και άλλες τέτοιες χυδαίες «καταγγελίες».

Προσπαθούν και αυτοί με τον τρόπο τους να κρύψουν το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση – στο δρόμο που χάραξαν και οι προηγούμενες – επιχειρεί να φτιάξει ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στην καταστολή, στην τρομοκρατία και την υποβάθμιση και κλειστό στην μόρφωση, στην φοιτητική μέριμνα και στις ανάγκες των φοιτητών. Γι’ αυτό και επιστρατεύει την ένταση και την καταστολή.

Θέλει να πνίξει κάθε φωνή οργανωμένης διεκδίκησης μέσα στα Πανεπιστήμια. Κάθε φωνή αντίστασης στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, στη λειτουργία του επιχειρηματικού πανεπιστημίου και στον νέο νόμο-πλαίσιο που προωθεί.
Χρήσιμες στην κυβέρνηση είναι λοιπόν τόσο οι χυδαίες καταγγελίες των φοιτητικών αγώνων από πλευρά διοίκησης, όσο και τα «πρωτοποριακά» ψηφίσματα του κ. Ζαρίφη.