Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Συνάντηση με τον ΥΜΑΘ για τα Σχολικά Γεύματα



Μετά από ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, διαπαραταξιακή επιτροπή επισκέφτηκε τον ΥΜΑΘ κ. Θ. Καράογλου για να του επιδώσει ομόφωνο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση επανέναρξη των σχολικών γευμάτων τα οποία στερούνται οι μαθητές από την αρχή της σχολικής περιόδου.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μπάμπης Βέλλης, στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό, καταδίκασε την απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση που επί τόσους μήνες (κοντεύει να λήξει η σχολική χρονιά) αφήνει παιδιά λαϊκών οικογενειών χωρίς σχολικό γεύμα, σε μια περίοδο μάλιστα που η ανεργία, η φτώχεια και η ακρίβεια, πλήττει βάναυσα τις λαϊκές οικογένειες.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εντάσσοντας το πρόβλημα της έλλειψης των σχολικών γευμάτων σαν ένα κομμάτι του συνολικότερου προβλήματος της παιδείας, απαίτησε από τον κ Υπουργό:
·        Να ξεκινήσουν άμεσα οι κατασκευές νέων σχολείων για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης των μαθητών που θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο την ερχόμενη χρονιά που ξεκινά η δίχρονη υποχρεωτική αγωγή.
·        Να αυξηθούν τα κονδύλια προς την παιδεία και να καλυφθούν όλες οι λειτουργικές τους ανάγκες
·        Να υπάρξει φροντίδα για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση όλων των μικρών μαθητών, ανεξάρτητα από χιλιομετρική απόσταση από τα σχολεία τους.
·        Να προσληφτεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να καλυφτούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες.

Ειδικότερα αυτή την περίοδο όπου εμφανίζεται όξυνση της εξάπλωσης του «νέου κορονοϊού» απαιτείται:
-       Να στελεχωθούν όλες οι δομές Δημόσιας Υγείας (Νοσοκομεία, κέντρα υγείας, εργαστήρια, ΕΚΑΒ) με το αναγκαίο, εξειδικευμένο προσωπικό.
-        Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες Μ.Ε.Θ. και οι ανενεργές δομές
-        Να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
-        Τέλος άμεσα μέτρα πρέπει να παρθούν για αύξηση των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών γιατί η κατάσταση στον ΟΑΣΘ έχει γίνει ανυπόφορη, ειδικά τις ώρες αιχμής.

Στην συνάντηση επιδόθηκε διαμαρτυρία και για το κλείσιμο του γραφείου των ΕΛ.ΤΑ στην Νεάπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.