Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ μπαίνει μπροστά για την προστασία των εργαζομένων από τη πανδημία και την επίθεση της εργοδοσίας!

ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΠΗΛΑ.
 ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ! ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ!


Συνάδελφοί, ο κρατικός μηχανισμός είναι παντελώς απών. ΣΕΠΕ, ΔΕΗ, ΜΜΕ κτλ. τηρούν σιγή ιχθύος. Μετά και τις σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης, δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία να αξιοποιήσει αυτή την σοβαρή υγειονομική κρίση που πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους, για την διατήρηση ή και την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας τους.

Για κάθε καταγγελία επώνυμη ή μη και για οποιοδήποτε ζήτημα είτε υγείας ειτε εργασιακό, τα ταξικά σωματεία μπαίνουν μπροστά βγάζουν άμεσα σύντομο δελτίο τύπου. Συνάδελφοί το δελτίο τύπου εκτός από τα ΜΜΕ, παρεμβαίνουμε και το στέλνουμε στο αντίστοιχο υπουργείο, στο υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης, στη εισαγγελία, στον ΕΟΔΥ όταν χρειάζεται, σε τοπικό τμήμα αστυνομίας μετά από συνεννόηση, στις τράπεζες, στα κεντρικά της ΔΕΗ αν είναι για ρεύμα στην ΕΥΑΘ για νερό, περιφέρεια η κατά τόπους δήμους. Δεν αφήνουμε να πέσει τίποτα κάτω. 

Οι εργοδότες και το κράτος τους έχουν ξεσαλώσει μέχρι και την πολιτική επιστράτευση απεργών ξέθαψαν και δεν το έκαναν φυσικά για τώρα αλλά για πάντα. Η στάση τους, που δεν μας ξαφνιάζει, βάζει στο στόχαστρο πέρα από το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, την ίδια την  αντιμετώπιση της πανδημίας, την ίδια την ζωή του εργαζόμενου λαού. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητα από κλάδο, ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα να επικοινωνήσουν με την γραμματεία Θεσσαλονίκης του Π.Α.ΜΕ. για οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά τα παραπάνω ζητήματα στα Τηλέφωνα: 2310233134,
6377002477, 
6973311296, 
6948083241, 
6987756750. 

(ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΘΩΘΕΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.