Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Να σταματήσει η ανεύθυνη στάση της Διοίκησης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών!



Για λόγους προληπτικών μέτρων (αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19) η «Λαϊκή Συσπείρωση» συμφώνησε στη «δια περιφοράς» λήψη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για θέματα που έχουν καθαρά επείγοντα χαρακτήρα.

Δεν συναινούμε όμως σε καμία περίπτωση με τέτοιου είδους διαδικασίες, όταν αφορά λήψη αποφάσεων για σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συνολική λειτουργία του Δήμου και κάθε άλλο παρά επείγοντα χαρακτήρα έχουν.
Η Διοίκηση του Δήμου, κρατώντας μία εντελώς ανεύθυνη στάση και μέσα σε ένα κλίμα τεράστιου κινδύνου για τη λαϊκή υγεία, προσπαθεί να περάσει με εξπρές διαδικασίες και στα μουλωχτά απόφαση τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου (θέμα 21ο), που βάζει επί τάπητος τη συνολική δομή και λειτουργία του Δήμου.

Χωρίς να έχει φέρει ως τώρα ούτε μία φορά προτάσεις για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων, την Πέμπτη 12/3 προσκαλεί εγγράφως την Εκτελεστική Επιτροπή (η οποία αποτελείται μονάχα από αντιδημάρχους της Διοίκησης) για να συνεδριάσει την ίδια ημέρα (στις 13:00) και να αποφασίσει την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, εντάσσει την απόφαση αυτή στις εξπρές διαδικασίες της «δια περιφοράς» συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου!!!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί απαράδεκτες και κατάπτυστες τέτοιου είδους διαδικασίες και ενέργειες.

Τα «αντανακλαστικά» αυτά θα έπρεπε να τα είχαν επιδείξει στην προστασία των εργαζομένων έναντι του κορωνοϊού COVID-19, αντί να τους αφήνουν επί μέρες εκτεθειμένους, χωρίς προστατευτικά μέτρα.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος από την ημερήσια διάταξη.

Ζητάμε, προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση:
1.      Να δικαιολογηθεί για κάθε θέμα ξεχωριστά – και όχι συλλήβδην όπως αναφέρεται στο τέλος της ημερήσιας διάταξης – ο επείγον χαρακτήρας του
2.      Να συγκεντρωθεί για κάθε θέμα ξεχωριστά η συμμετοχή των δύο τρίτων του Δημοτικού Συμβουλίου και η έγκριση ή η απόρριψη του θέματος.
3.      Ζητάμε από τη Διοίκηση του Δήμου να πάρει μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση απέναντι στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του κοινού που προσέρχεται στις υπηρεσίες και τα γραφεία. Να συμπεριληφθεί θέμα συγκεκριμένων μέτρων και ενεργειών για εργαζόμενους και πολίτες. Με έλεγχο που έκαναν στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» διαπίστωσαν ότι κανένα μέτρο από πλευράς διοίκησης δεν είχε παρθεί. Μόνοι τους οι εργαζόμενοι φρόντισαν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας τους (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες, κλπ.) ενώ για τους πολίτες που προσέρχονται δεν υπάρχει καμιά προφύλαξη ή μέτρο. Ακόμη και χάρτινες πετσέτες μιας χρήσης λείπουν από τις τουαλέτες κοινού και προσωπικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.