Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΤΩΡΑ Δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης σε κάθε άπορο και οικονομικά αδύνατο κάτοικο του Δήμου!





Με βάση την εγκύκλιο 23, του Υπουργείου Εσωτερικών, από τις 17/3/20, η διοίκηση του Δήμου θα έπρεπε να είχε προχωρήσει στην «καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους» φροντίζοντας στην πορεία να προσφέρει σε όλους αυτούς τους κατοίκους «δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και είδη πρώτης ανάγκης». 

Ποιες είναι οι ενέργειες της διοίκησης ώστε μέσα από τη δομή «Βοήθεια στο σπίτι» να διευρυνθεί η λίστα των άπορων και οικονομικά αδύνατων οικογενειών που θα ήθελαν κάποια υλική βοήθεια;
Γιατί δεν γίνεται πλατιά ενημέρωση των πολιτών γι αυτό το δικαίωμά τους;

Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ενώ συνεχώς επαναλαμβάνει την ανακοίνωση για «ψυχολογική υποστήριξη» πουθενά δεν ανεβάζει κάποια ανακοίνωση για να δηλώσουν συμμετοχή όσοι χρειάζονται δωρεάν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.

Είναι σε όλους μας γνωστό – όχι πως δεν το ξέρει και η διοίκηση – ότι ένας από τους σοβαρότερους παράγοντες για την αύξηση των ψυχολογικών προβλημάτων στα φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να προμηθευτούν τα αναγκαία γι αυτούς και τις οικογένειές τους αγαθά (όπως είναι τα φάρμακα και τα είδη πρώτης ανάγκης).

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τη Διοίκηση του Δήμου – ΤΩΡΑ και χωρίς άλλη καθυστέρηση – να εκταμιεύσει τα απαιτούμενα κονδύλια και να προχωρήσει στην προμήθεια των απαιτούμενων φαρμάκων, τροφίμων και άλλων υλικών καθημερινής ανάγκης, για να φτάσουν άμεσα και δωρεάν σε όλες τις οικογένειες και τους κατοίκους που τα έχουν ανάγκη.

Άμεσα να γίνουν νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις διευρυμένες ανάγκες όχι μόνο του σήμερα αλλά και του αύριο.

Έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων για τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών, όπως και για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων της δομής. 

ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ αυτή η ενημέρωση και να τη γνωρίσει κάθε λαϊκό νοικοκυριό που έχει ανάγκες, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.