Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Άμεσα να παρθούν μέτρα προστασίας και υγιεινής για όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών.



Στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφτηκαν τους χώρους εργασίας και συζήτησαν με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες και τα γραφεία του Δήμου.

Η εικόνα που δόθηκε είναι η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων, ακόμη και με αυτά τα απλά αναλώσιμα καθημερινής χρήσης όπως αντισηπτικά, γάντια μιας χρήσης, μάσκες, κλπ.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται σε έλλειψη ακόμη και βασικά υλικά για τις ανάγκες καθαριότητας και υγιεινής όπως, χαρτί υγείας, απορροφητικό χαρτί για σκούπισμα χεριών και επίπεδων επιφανειών, χλωρίνη, οινόπνευμα, κλπ

Η επίσκεψη των στελεχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στον χώρο των τουαλετών επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των εργαζομένων.



Τουαλέτες χωρίς τα κατάλληλα απολυμαντικά, χωρίς χαρτί για το σκούπισμα χεριών και σε αρκετές από αυτές χωρίς στεγνωτήρια χεριών με αέρα.
Στα Πεύκα συνωστίζονται στον ίδιο διάδρομο οι πολίτες που προσέρχονται στα ΚΕΠ, με αυτούς που πηγαίνουν στα ιατρεία.

Απολυμαντικό χεριών δεν υπάρχει σε καμιά υπηρεσία και σε κανέναν χώρο του Δήμου. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να τα αγοράζουν οι ίδιοι για την προσωπική τους προστασία.

Η διοίκηση του Δήμου έχει μεγάλη ευθύνη γι αυτή την κατάσταση.
Αντί για τις φανταχτερές ανακοινώσεις τους για τη μία και μοναδική απολύμανση των σχολείων – με τη συνοδεία πάντα φωτογράφων και φωτορεπόρτερ – όφειλαν να προσέχουν και να φροντίζουν την καθημερινή απολύμανση όλων των Δημοτικών χώρων, ειδικότερα εκεί που συνωστίζεται ο κόσμος όπως είναι τα ΚΕΠ, Δημοτολόγια, υπηρεσίες, κλπ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί από τη Διοίκηση και τον Δήμαρχο να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες βασικών καθαριστικών και απολυμαντικών υλικών.

Σε κάθε χώρο και υπηρεσία του Δήμου να υπάρχει απολυμαντικό χεριών όπως και στις τουαλέτες κοινού και προσωπικού να υπάρχουν απολυμαντικά και χάρτινες πετσέτες μιας χρήσης.

Με την κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων να αποφεύγεται ο συνωστισμός των πολιτών αλλά και η προστασία των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου.
Αν χρειαστεί να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθούν μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος.

Στις φωτογραφίες θήκες άδειες από χάρτινες πετσέτες μιας χρήσης και συσκευές χωρίς απολυμαντικό υγρό χεριών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.