Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών για μέτρα προστασίας από τον «νέο κορονοϊό»



Με αφορμή την αυξανόμενη εξάπλωση κρουσμάτων του «νέου κορονοϊού» και στην Ελλάδα, ζητάμε να ληφθούν από τη δημοτική μας αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία κατοίκων, εργαζομένων, μαθητών, γονιών.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες της διοίκησης του Δήμου για «απολύμανση σε όλα τα σχολεία» δεν μας καθησυχάζουν, αν αναλογιστούμε τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία μας για πολλά χρόνια τώρα, με ελλείψεις καθαριστριών, με προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο κάποιων σχολείων, με υπεράριθμους μαθητές, με ακατάλληλες αίθουσες, κλπ.

·       Ζητάμε να ασκηθεί πίεση για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, να εξασφαλισθεί η καθαριότητα σχολείων σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, σε Νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, να υπάρχουν σαπούνια, αντισηπτικά κλπ.
·       Αντίστοιχα μέτρα να ληφθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και σε όλους τους δημοτικούς χώρους.
·       Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας του προσωπικού, ιδιαίτερα των εργαζόμενων στον τομέα της καθαριότητας.
·       Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των ενδεικνυόμενων υλικών προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ.).

Να απαιτηθεί από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας,  νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας.

Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Να απαιτηθεί από τον ΟΑΣΘ η αύξηση των δρομολογίων του για αποφυγή του συνωστισμού, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

Να υπάρξει άμεσα ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για τις ενέργειες που έχουν γίνει και τον προγραμματισμό που έχει τεθεί

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Βέλλης Χαράλαμπος
Σταματίου Χρήστος
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.