Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Όταν ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών συναντά … τον «Ευρωπαίο αξιωματούχο»!



Συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, κ. Δανιηλίδης, με τον πρόεδρο του Τομέα Μεταφορών και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Pierre Jean Coulon.
Ο κύριος Coulon εξήγησε πως ο ίδιος επέλεξε να επισκεφθεί ένα δήμο της περιφέρειας εκτός πρωτευούσης έτσι ώστε να γνωρίσει και να ενημερωθεί «για την πραγματική εικόνα που βιώνουν οι πολίτες».

Στις δηλώσεις του μάλιστα ανέφερε πως:
«Εδώ είναι η αληθινή ζωή της Ευρώπης, η καρδιά της Ευρώπης, η ζωή των οικογενειών, των νέων ανθρώπων … Το πιο σημαντικό για μένα είναι να ξέρω από κοντά, να έχω δει ποια είναι η αληθινή ζωή της Ευρώπης, που είναι οι κάτοικοι, οι οποίοι έχουν διαμορφώσει τις κοινότητές τους και τα μέρη που ζουν, πώς είναι οι πόλεις, η καθημερινότητα και οι ανάγκες των ανθρώπων»

Δεν πιστεύουμε πως ο κύριος Coulon μπόρεσε να δει την «αληθινή ζωή» των πολιτών του Δήμου μας, μέσα από το γραφείο του Δημάρχου. Όχι βέβαια ότι επιζητούσε κάτι τέτοιο.
Εντυπώσεις και υποκριτικό ενδιαφέρον ήθελαν να επιδείξουν και οι δύο πλευρές.

Ο κύριος Coulon ως εκπρόσωπος Ευρωπαίων μεγαλοεπιχειρηματιών της «πράσινης ανάπτυξης» και ο κ. Δανιηλίδης ως εκπρόσωπος μιας Τοπικής Διοίκησης που πρωτοστάτησε και έβαλε πλάτη στην απελευθέρωση της Ενέργειας προς όφελος του κεφαλαίου.

Όπως ήταν φυσικό, στη δίωρη συνάντησή τους δεν τους απασχόλησαν:
·        Τα χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά που ζούνε σε παγωμένα σπίτια γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τη θέρμανση
·        Το γεγονός ότι η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ (και όλοι οι άλλοι πάροχοι) κόβουν το ρεύμα ακόμη και σε σπίτια καρκινοπαθών, όταν αδυνατούν να πληρώσουν

Αντίθετα συμφωνούν και συμβάλουν στην υλοποίηση ενός ενεργειακού σχεδιασμού εχθρικού απέναντι στις λαϊκές ανάγκες και το περιβάλλον.
·        Στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» κλείνουν τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη (παρόλο ότι υπάρχει αντιρρυπαντική τεχνολογία) και την ίδια στιγμή βαφτίζουν τα σκουπίδια “εναλλακτικά καύσιμα”, προωθώντας την καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων.
·        Μιλούν για προγράμματα «εξοικονόμησης ενέργειας», όταν τα λαϊκά νοικοκυριά την πληρώνουν πανάκριβα για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες του κλάδου

Ύστερα πώς να μην αναδειχτεί ο κ. Δανιηλίδης στη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας !!!

Οι εργαζόμενοι το μόνο που μπορούν να περιμένουν από αυτές τις δοκιμασμένες δυνάμεις στην Τοπική Διοίκηση, είναι να χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο η κατάστασή τους.
Τώρα υπάρχει εμπειρία απ’ την  πολιτική της "απελευθέρωσης" της αγοράς ενέργειας και της προώθησης των Ανανεώσιμων Πηγών.
Το αποτέλεσμα της είναι: η ενεργειακή εξάρτηση από μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, η ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου αλλά και η ενεργειακή φτώχεια για το λαό αφού μετέτρεψαν το ρεύμα και τα καύσιμα σε πανάκριβο εμπόρευμα για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Σήμερα χρειάζεται να εφαρμοστεί ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης όπου όλες οι εγχώριες ενεργειακές πηγές και τα μέσα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής της Ενέργειας να αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία και όχι να χρησιμοποιούνται σαν εμπόρευμα στα χέρια μονοπωλιακών ομίλων.

Ένας δρόμος ανάπτυξης, όπου η εργατική τάξη και ο λαός θα κρατάει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας και το τιμόνι της εξουσίας και το κάθε παραγόμενο προϊόν θα στοχεύει στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι στο καπιταλιστικό κέρδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.