Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Περιοδεία Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης Συκεών σε σχολεία του Δήμου (30/04/2014)



 

Περιοδεία σε σχολεία του Δήμου έκανε ο υπ. Δήμαρχος Μπάμπης Βέλλης μαζί με άλλους συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και με συνδικαλιστές καθηγητές.

 Μιλώντας στους εκπαιδευτικούς μεταξύ άλλων τόνισε:
Όλες οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που έχουν περάσει – και συνεχίζουν να περνούν – στον χώρο της εκπαίδευσης, έχουν την σφραγίδα της Ε.Ε.
Στόχο τους έχουν την προώθηση του «νέου σχολείου» της αγοράς, της ημιμάθειας και της εξαθλίωσης.
Κυβέρνηση – Ε.Ε. και οι φιλοκυβερνητικές διοικήσεις Δήμων και Περιφερειών, δεν ενδιαφέρονται για την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών. Γι αυτό και δεν στηρίζουν το αίτημα για υποχρεωτική 12χρονη εκπαίδευση, μέχρι και το Λύκειο.
Θέλουν να φτιάξουν ένα σχολείο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και του κεφαλαίου.
Θέλουν να διαμορφώσουν νέους χωρίς κριτική σκέψη, ημικαταρτισμένους, που εύκολα να σκύβουν το κεφάλι και να δέχονται μισθούς των 300 ευρώ.
Να εργάζονται χωρίς ασφάλιση, στις χειρότερες εργασιακές συνθήκες, κάποιους μήνες εδώ και κάποιους εκεί – με βάση τις ευέλικτες σχέσεις απασχόλησης.
Θέλουν τα νέα παιδιά δούλους του 21ου αιώνα.
Αυτό το σχολείο διαμορφώνουν σήμερα και γι αυτό χρειάζονται και υποτακτικούς δασκάλους.
Εκεί στοχεύει η λεγόμενη «αξιολόγηση».
Δεν θέλουν δασκάλους που να πάνε κόντρα στο αντιδραστικό περιεχόμενο κάποιων βιβλίων.
Δεν θέλουν δασκάλους που να επιμένουν να διδάξουν την ιστορική και επιστημονική αλήθεια.
Θέλουν δασκάλους που να ωραιοποιούν στα μάτια των παιδιών, την βαρβαρότητα της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Γι αυτό και θεσπίζουν τα προγράμματα «teachers for Europe».
Καλός γι αυτούς δάσκαλος, είναι αυτός που θα μεταφέρει στους μαθητές τις “αξίες” της ΕΕ, όπως αυτές του «ανταγωνισμού», της «επιχειρηματικότητας» και του «κυνηγητού του κέρδους».
Κακός θα θεωρείται όμως αυτός που θα εξηγεί στα παιδιά πως ο πατέρας τους έμεινε άνεργος γιατί η πολυεθνική που δούλευε, αποφάσισε να μετακομίσει το εργοστάσιό της για να βγάλει περισσότερα κέρδη.
Κακός θα είναι ο εκπαιδευτικός που θα εξηγεί τις αληθινές αιτίες των πολέμων στην Γιουγκοσλαβία, στο ΙΡΑΚ, Αφγανιστάν, Κεντρική Αφρική, κλπ, που δεν είναι άλλες από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και ολόκληρων λαών από το μεγάλο κεφάλαιο.
Ο κ. Βέλλης κατέληξε καλώντας τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν σε αυτή τη βαρβαρότητα που φέρνει η ΕΕ και ο «Καλλικράτης», να ενισχύσουν με την ψήφο τους τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.