Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Οι “σωτήρες”, οι “ανανεωτές” και το αεράκι της «αύρας»!



Λίγο πριν από τις εκλογές έρχονται να μας παρουσιαστούν ως οι «νέοι σωτήρες» του Δήμου μας.

► Ξεθάβουν παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – τέως δήμαρχο και υποψήφιο Νομάρχη – τον «παντρεύουν» με ακροδεξιό σύμβουλο και θαυμαστή της «Χρυσής Αυγής» και μαζί με κάποιους συμβούλους της ως τώρα διοίκησης δημιουργούν μια “νέα” παράταξη της «αλληλεγγύης πολιτών»!!!

Είναι αυτό το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που ακολουθώντας τις κυβερνητικές πολιτικές – ως δήμαρχος Νεάπολης – επέβαλε χαράτσι 600.000 ευρώ στους Νεαπολίτες και είναι ο ίδιος που ξεπούλησε τη μισή δημοτική έκταση στην Ποτίδαια Χαλκιδικής που προορίζονταν για δημοτικές κατασκηνώσεις.

► Ένα άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέχρι τώρα σύμβουλος της διοίκησης, δηλώνει τώρα «ανεξάρτητος», παίρνει τη στήριξη από τη Ν.Δ. και μαζί με τον προηγούμενο υποψήφιο δήμαρχο ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, φτιάχνουν μια άλλη … “φρέσκια” παράταξη, γεμάτη «Ανανέωση». Είναι αυτό το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που όσο ήταν σύμβουλος της διοίκησης – πάνω από τρία χρόνια – δεν διαφώνησε μαζί τους ούτε μισή φορά. Είναι αυτό το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που όντας οργανωτικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, συμμετείχε σε μια διοίκηση που ονόμαζε τις βάρβαρες καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων … «πρόοδο»!!!
 
► Και βέβαια στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν και κανένα σοβαρό πρόβλημα να παρακολουθούν την εναλλαγή ρόλων των στελεχών τους αφού κινούνται πάντα μέσα στα πλαίσια της κοινής Ευρωενωσιακής τους αντίληψης. Έτσι σαν να μη συμβαίνει τίποτα παρουσιάζουν ένα νέο πάλι σχηματισμό και πάλι «αυτόνομο» και «ριζοσπαστικό», που μας έρχεται με το αεράκι της ΑΥΡΑ. Έχουν κάποια αγάπη με τα αεράκια αν θυμηθούμε και το τι λέγανε πριν ένα χρόνο περίπου για τον άνεμο της αλλαγής που έπνεε στην Ευρώπη με την εκλογή του Γάλου σοσιαλιστή προέδρου Ολάντ. Μονάχα που όλα αυτά τα αεράκια αποδείχτηκαν «κοπανιστά».

Μικρός ο τόπος και γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας. Δεν περιμέναμε να δράσουν και διαφορετικά αφού όλοι τους δέχονται και υποτάσσονται στις αντιλαϊκές Ευρωενωσιακές πολιτικές που υλοποιούνται μέσα από την Τοπική Διοίκηση
Αυτή η κοινή τους αντίληψη φαίνεται και από τη μεγάλη ευκολία που έχουν για να εναλλάσσουν τα στελέχη τους, δημιουργώντας “νέα” – δήθεν – σχήματα (με τη μυρωδιά όμως της μούχλας και της ναφθαλίνης), σε μια προσπάθεια εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Όλα αυτά πρέπει να προβληματίσουν το λαό.
Μόνο η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι αυτή που δε μεταλλάσσεται, η μόνη που μένει στο λαό, πάει για την ενίσχυση του αγώνα, του κινήματος, δεν δίνεται προίκα σε γάμους και παζάρια για να υπάρξουν δήμαρχοι και διοικήσεις «μία από τα ίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.