Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Διοίκηση στήριξης τσιμεντοβιομηχάνων …



Χρόνια τώρα συνεχίζεται ο αγώνας των κατοίκων της Ευκαρπίας ενάντια στην κατασκευή του γιγάντιου ΣΜΑ που γίνεται δίπλα στα σπίτια τους χειροτερεύοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον που ζούνε.

Αυτό που διεκδικούν είναι, να μεταφερθεί η κατασκευή του ΣΜΑ σε πιο απομακρυσμένη περιοχή και να μην οδηγηθούν τα απορρίμματα προς καύση στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ ή οπουδήποτε αλλού.

Απτόητη βέβαια η κυβέρνηση, αδιαφορεί πλήρως για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, άλλοτε στέλνοντας τα ΜΑΤ για να επιβάλλει το «νόμο» και την «τάξη» και άλλοτε προσπαθώντας να ξεγελάσει τους κατοίκους με ψεύτικες υποσχέσεις ότι δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί περισσότερο το περιβάλλον.

Στο παιχνίδι αυτό, βαθειά μπλεγμένος είναι και ο κ. Δήμαρχος (και πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ) κ. Δανιηλίδης.

Αγνοώντας προκλητικά επιστημονικές μελέτες για την καρκινογόνα καύση των σκουπιδιών, στηρίζει στην πράξη το αίτημα των τσιμεντοβιομηχάνων για να χρησιμοποιηθούν σαν καύσιμη ύλη τα σκουπίδια.
Και:
-       Ενώ η κυβέρνηση του προωθεί με ταχύτατους ρυθμούς την κατασκευή εργοστασίων καύσης απορριμμάτων σε όλη την επικράτεια (ένα από αυτά προορίζεται να γίνει δίπλα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης)
-       Ενώ η κυβέρνηση του έχει αναβαθμίσει την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών – κατ επιταγή των τσιμεντοβιομηχάνων και της ΕΕ – σε Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας
-       Ενώ προκλητικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει τελικά την άδεια στο ΤΙΤΑΝ να καίει σκουπίδια

Ο κ. Δήμαρχος και η διοίκηση του συμμετέχουν μαζί με το ΤΙΤΑΝ σε πληρωμένες μελέτες για την «ενεργειακή αξιοποίηση (δηλαδή καύση) οργανικών αποβλήτων (δηλαδή σκουπιδιών)» !!!
                                                                                               
… και μεγαλοεργολάβων


Ακριβώς επειδή οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι αποφάσισαν να περικόψουν τις κρατικές επιχορηγήσεις προς την Τοπική Διοίκηση, τους προσανατόλισαν ταυτόχρονα να αναζητήσουν τα κονδύλια αυτά από «ιδίους πόρους».

Γι αυτό και τις χρονιές αυτές το κυνηγητό των μικροεπαγγελματιών πάει σύννεφο και τους έχουν ταράξει στο πρόστιμο.

Εξοντωτικά  πρόστιμα – της τάξης αρκετών χιλιάδων ευρώ – δίνονται σε καφενεία που τόλμησαν να βγάλουν ένα τραπεζάκι στο πεζοδρόμιο, στα περίπτερα για τον χώρο που πιάνουν τα ψυγεία, σε μικρές καντίνες, ακόμη και σε βενζινάδικα για την είσοδο-έξοδο των αυτοκινήτων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταδικάσει αυτή την τακτική που εξοντώνει μικρούς επαγγελματίες, πολύ περισσότερο σε μία εποχή που βάζει λουκέτο το ένα μαγαζί πίσω από το άλλο.

Την ίδια στιγμή όμως ο κ. Δήμαρχος και η διοίκηση του, δεν λένε κουβέντα για μεγαλοεργολάβο της περιοχής, που έχει καταλάβει ολόκληρο τετράγωνο, που είναι χαρακτηρισμένο σαν χώρος πρασίνου, και τον έχει μετατρέψει σε χώρο παρκινγκ για τις ανάγκες της επιχείρησης του που βρίσκεται δίπλα.

Πως θα μπορούσε βέβαια να καταγγείλουν τον κ. εργολάβο, όταν μαζί προσπάθησαν να εξαπατήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά δυστυχώς γι αυτούς αποκαλύφθηκε η απάτη μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.