Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου

                                                                                           
  Με την παρουσία εκατοντάδων κατοίκων στις 9/4/2014 στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημαρχείου Συκεών έγινε η παρουσίαση των θέσεων και των υποψήφιων της Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης-Συκεών. Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπ. Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση  Γιάννης Ζιώγας. Από τη μεριά της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών μίλησε ο υπ. δήμαρχος Μπάμπης Βέλλης.

 Επίσης παρουσιάστηκε ολόκληρο το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού. 

Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο δήμο Νεάπολης- Συκεών  αποτελείται από πρωτοπόρους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, δραστήριους αγωνιστές στα κινήματα της πόλης, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, συνταξιούχους, εργαζόμενους του δήμου, εργαζόμενους αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και δυναμική παρουσία της νεολαίας της πόλης μας.
 
Αγωνιστές που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για μια ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού.
Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που διεκδικεί την ψήφο των εργατοϋπαλλήλων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, των επιστημόνων, των νέων και των γυναικών,  για να δυναμώσει την λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση, να υπηρετήσει τα συμφέροντα των εργατών, των ανέργων, των ΕΒΕ, των νέων και των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα, κόντρα στις ασκούμενες πολιτικές της Ε.Ε, των αστικών κυβερνήσεων, τον Καλλικράτη και τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, χωρίς να σκέφτεται κανένα κόστος και συνέπειες.

Παρατίθεται περίληψη της ομιλίας του Μπ. Βέλλη:

Χθες 9/4/2014 στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημαρχείου Συκεών έγινε η παρουσίαση των θέσεων και των υποψήφιων της Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης-Συκεών. Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπ. με τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιφερειάρχης Γιάννης Ζιώγας. Από τη μεριά της ΛΑΣΥ του Δήμου Νεάπολης-Συκεών μίλησε ο υπ. δήμαρχος Μπάμπης Βέλλης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι στις επικείμενες εκλογές η παράταξη της Λα.Συ. κατεβαίνει έχοντας ψηλά το κεφάλι, καθώς όλα αυτά τα 3,5 χρόνια πάλεψε για όλα τα οξυμένα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων με συγκεκριμένες προτάσεις, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα  και την αιτία των προβλημάτων που δεν είναι άλλη από τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ. Αυτές οι πολιτικές στο δήμο μας εκφράζονται εδώ και χρόνια μέσω της διοικούσας παράταξης του κ. Δανιηλίδη (ο οποίος εκτός από δήμαρχος είναι και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ - άρα συνδιαμορφωτής αυτής της βαρβαρότητας που ζούμε) με την κατάργηση της σταθερής και μόνιμης εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων, κάτι που λειτούργησε σαν Δούρειος Ίππος για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Η σημερινή διοίκηση του δήμου βάζει πλάτες στη συνεχιζόμενη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, θεωρεί «κατάκτηση» την έξτρα φορολόγηση των δημοτών, αρνείται να απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη ακόμη και τις οικογένειες που ζουν με κομμένο το ρεύμα (!), στηρίζει την καρκινογόνο καύση των σκουπιδιών στο ΤΙΤΑΝ, στρώνει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των τομέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κομπορρημονεί για το αποθεματικό του δήμου που δήθεν προήλθε από τη «σωστή διαχείριση», κρύβοντας βέβαια ότι όλα αυτά τα εκατομμύρια προήλθαν από τα τεράστια ανταποδοτικά τέλη, από πρόστιμα και από τεχνικά έργα που ενώ εξαγγέλθηκαν  και χρηματοδοτήθηκαν, το μεγαλύτερο μέρος τους ποτέ δεν υλοποιήθηκε.
Τέλος, τόνισε ότι η μόνη ψήφος που δε μεταλλάσσεται, που δε δίνεται προίκα σε «γάμους και παντρέματα» για να προκύψουν δήμαρχοι και διοικήσεις «μία από τα ίδια», αλλά μένει στο λαό και πάει για την ενίσχυση του αγώνα, είναι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση. Κάλεσε το λαό να μην ξεγελαστεί από «σωτήρες» που εμφανίζονται λίγο πριν τις εκλογές και αυτοπαρουσιάζονται ως κάτι νέο και άφθαρτο, με παλιά όμως και σκουριασμένα υλικά. Παρουσιάζονται ως «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι», «άχρωμοι», «αμόλυντοι» και «αυτοδιοικητικοί». Τίποτα δεν έχει να κερδίσει η λαϊκή οικογένεια από τέτοιου είδους συνδυασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.