Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Τα «πανηγύρια» και οι «αγαθές προθέσεις»



Με πανηγυρικούς τόνους, η διοικούσα παράταξη του κ. Δανιηλίδη, ανακοίνωσε προχθές (25/6/20) «την απαλλαγή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και του προέδρου του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Αρίστο Γαλανό, για απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κατ’ εξακολούθηση».

Την ανακοίνωση συνόδευαν πομπώδης εκφράσεις, όπως: «Νέα πανηγυρική ομόφωνη απαλλακτική απόφαση», «στο κενό η μία μετά την άλλη πέφτουν οι καταγγελίες», «έλαμψε για μια φορά ακόμη η αλήθεια», κλπ.
Παρόμοιες επίσης πομπώδεις εκφράσεις χρησιμοποιήθηκαν στην ανακοίνωση της διοίκησης για να καταδικάσουν τους … «καταγγέλλοντες»:
·        «Κάποιοι βρίσκουν τον εύκολο τρόπο της εμπλοκής της Δικαιοσύνης στην προσπάθειά τους να πληγεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών».
·        «Κάποιοι επιλέγουν την ανέξοδη καταγγελία χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, μόνο με λόγια και εικασίες, ευελπιστώντας ότι κάποτε η λάσπη μπορεί να πιάσει τόπο».
·        «Έωλες, αβάσιμες και αστήρικτες οι καταγγελίες τους».

Ποιοι ήταν αυτοί όμως που τόσο «έωλα» και «αβάσιμα» εξαπέλυσαν τις «αστήρικτες» καταγγελίες τους;
Ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση της περιόδου 2011-2014 (όπως παραδέχονται και οι ίδιοι στην ανακοίνωσή τους).
Παραλείπουν όμως κάποιες … “λεπτομέρειες”:
Αξιωματική αντιπολίτευση εκείνης της περιόδου ήταν η παράταξη «Δυναμική Ενότητα Πολιτών», και αν δεν μας απατά η μνήμη μας ο επικεφαλής της συγκεκριμένης παράταξης, την αμέσως επόμενη τετραετία κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο του κ. Δανιηλίδη και κατέχει από τότε μέχρι σήμερα την θέση του αντιδημάρχου οικονομικών του Δήμου!!!
Αυτός λοιπόν που πέταγε τότε τις έωλες, αβάσιμες και αστήρικτες καταγγελίες, ευελπιστώντας πως «κάποτε η λάσπη μπορεί να πιάσει τόπο» (σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης), ανταμείφτηκε τελικά με το αξίωμα του αντιδημάρχου οικονομικών!!!

Είναι άξιοι θαυμασμού λοιπόν οι πανηγυρισμοί της διοίκησης του κ. Δανιηλίδη και μπορούν να νιώθουν πραγματικά δικαιωμένοι.

Εκείνο που (δεν) εντυπωσιάζει όμως, είναι η άμεση ανταπόκριση της ΣΥΡΙΖΑίικης «αντιπολίτευσης» του κ. Ωραιόπουλου.
Αφού δηλώνουν – όλοι μαζί οι δημοτικοί τους σύμβουλοι – την χαρά τους για την απαλλακτική δικαστική απόφαση, καλούν τον κ. Δανιηλίδη να καταλάβει ότι η συνεργασία με την αντιπολίτευση είναι η μόνη σωστή οδός γιατί «όπως και στην περίπτωση των καταγγελιών του κ. Ζιγκερίδη, ο δήμαρχος αντιλήφθηκε τις αγαθές του προθέσεις, προσφέροντας του συνεργασία, έτσι και σε άλλες περιπτώσεις οι ενέργειες τις αντιπολίτευσης δεν είναι απαραίτητα κακοπροαίρετες».
Με άλλα λόγια, «εδώ είμαστε και εμείς να βάλουμε ένα χεράκι αν χρειαστεί»!

Παραπονιούνται οι σύμβουλοι της ΣΥΡΙΖΑίικης «αντιπολίτευσης» ότι ο κ. Δήμαρχος δεν προσφέρει και σ’ αυτούς κάποια αντίστοιχη «συνεργασία» (με αυτή που προσέφερε στον κ. ΖΙγκερίδη), αν και δηλώνουν τις ίδιες «αγαθές προθέσεις» με αυτόν.
Εμείς καταλαβαίνουμε τον «πόνο» τους, γιατί εδώ που τα λέμε ταυτίζονται απόλυτα στις πολιτικές τους.
Από κοινού οι κυβερνήσεις τους (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) – μαζί με τη ΝΔ – πετσόκοψαν τις Κρατικές επιχορηγήσεις (ΚΑΠ) προς τους Δήμους, καλώντας τους να αναπληρώσουν τα κενά με δημοτικούς φόρους.
Γι αυτό και οι παρατάξεις τους στον Δήμο μας συμφώνησαν στην επιβολή δημοτικών φόρων κάμνοντας πως “μαλώνουν” στο … ύψος του συντελεστή.
Αυτές οι πολιτικές είναι που οδηγούν στην πλήρη ανταποδοτικότητα όλων των υπηρεσιών των Δήμων αλλά και στην ιδιωτικοποίηση ολόκληρων τομέων, όπως είναι τα απορρίμματα, το πράσινο, τα έργα, οι συντηρήσεις, μελέτες, κλπ.
Έχει “το δίκιο με το μέρος της” η παράταξη του κ. Ωραιόπουλου που παραπονιέται πως η διοίκηση δεν προσέχει και τις δικές της «αγαθές προθέσεις».

Εμείς δεν μπορούμε να πούμε τίποτε περισσότερο, απλά να τους ευχηθούμε:
«καλούς αρραβώνες και βίον ανθόσπαρτον»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.