Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Ντράπηκαν οι λέξεις αφού δεν ντράπηκαν τα στόματα που τις ξεστόμιζαν!


Με την πλειοψηφία που διαθέτει η διοικούσα παράταξη αρνήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για συζήτηση του θέματος της άκρως επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων.
Όλη η βάση της σκάλας – από τη μία άκρη ως την άλλη – είναι εντελώς φαγωμένη από τη σκουριά.
Η αντοχή των διαβρωμένων μεταλλικών σκαλοπατιών άγνωστη. Εκτός από το βάρος των μικρών μαθητών και εκπαιδευτικών, που ανεβοκατεβαίνουν για να πάνε στη σχολική τους αίθουσα, σηκώνουν επίσης το βάρος των μαρμάρινων σκαλοπατιών.
Δύο στύλοι στήριξης της σκάλας είναι τόσο διαβρωμένοι, που ο ένας έχει χάσει ολόκληρη τη μια πλευρά του ενώ ο άλλος στέκεται στον αέρα, αφού η σκουριά έχει “φάει” εντελώς τη βάση του.
Αυτή η διάβρωση της σκάλας δεν έγινε βέβαια σε μία βραδιά. Αρκετά χρόνια βρίσκονταν σ’ αυτή την κατάσταση. Όλο αυτό το διάστημα όμως η διοίκηση του Δήμου – με απύθμενο θράσος – διαβεβαίωνε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς ότι ελέγχει τα σχολικά κτήρια, βρίσκοντας τα καθ’ όλα εντάξει και ασφαλή!
Αυτή η ίδια διοίκηση, δια στόματος του “υπεύθυνου” αντιδημάρχου, διαβεβαίωνε χθες τους δημοτικούς συμβούλους ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, και επομένως ανάγκη συζήτησης του θέματος, διότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος!
Όταν δε του ζητήθηκε κάποια γραπτή έκθεση μηχανικού, που να διαβεβαιώνει τα λεγόμενά του, η απάντηση ήταν πως δεν χρειάζεται από τη στιγμή που το διαβεβαιώνει ο ίδιος!!
Όλα τα παραπάνω αποτελούσαν λοιπόν “ατράνταχτα στοιχεία” για τον κ. Δήμαρχο, ώστε να δώσει την «κατεύθυνση» στους δημοτικούς του συμβούλους πως δεν χρειάζεται συζήτηση επί του θέματος.
Και εκεί ήταν που ντράπηκαν οι λέξεις ακόμη περισσότερο.
«Κοροϊδευόμαστε τώρα;» ξεστόμισε ένας αντιδήμαρχος, γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία στο συγκεκριμένο θέμα.
«Μα τι χρειάζεται η ονομαστική ψηφοφορία αφού εκφραστήκαμε σαν παράταξη;»
Αρκετοί δεν τόλμαγαν να πουν πως καταψηφίζουν την συζήτηση του θέματος και λιγόψυχα τους έβγαινε το: «με εκφράζει η άποψη του κ. Δημάρχου».
Υπήρχε και σύμβουλος της διοικούσας παράταξης (εκλεγμένη στα Πεύκα) που δήλωσε πως για «τεχνικούς λόγους» δεν άκουσε τις ομιλίες των εισηγητών και επομένως δεν μπορούσε να ψηφίσει!!  Προφανώς η κα σύμβουλος, για τους ίδιους ίσως «τεχνικούς λόγους» δεν θα είδε ούτε τις φωτογραφίες της σκάλας που της είχαμε στείλει, δεν θα διάβασε ούτε τις εκκλήσεις του συλλόγου γονέων, δεν θα έπεσαν στο μάτι της ούτε τα κείμενα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που είχαν σταλεί σε κάθε δημοτικό σύμβουλο. 
Το σίγουρο είναι πως την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση δεν την έχει μονάχα ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι αλλά και όλοι όσοι στηρίζουν και συντηρούν με τη στάση τους αυτή την πολιτική.
Να γιατί χρειάζεται σύλλογοι-ενώσεις γονέων και εκπαιδευτικοί
να βγαίνουν θαρρετά μπροστά και με αγώνα να επιβάλουν
σχολειά και εκπαίδευση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.