Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία - Παρέμβαση φορέων στο Νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος




Παρέμβαση στο νοσοκομείο «Αγ. Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης έκαναν σύλλογοι γυναικών του Δήμου Νεάπολης-Συκεών (μέλη της ΟΓΕ), σωματεία συνταξιούχων, εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου και στελέχη των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ Συκεών και Αγ. Παύλου, όπως και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον Δημοτικό Σύμβουλο Μπάμπη Βέλλη.

Στην είσοδο του Νοσοκομείου αναρτήθηκε πανό με αίτημα «μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».


Αντιπροσωπεία των φορέων επισκέφτηκε τη διοίκηση του Νοσοκομείου (Βασιλική Τραούδα, υποδιοικήτρια) και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί.
Παρά τις μεταφορές προσωπικού από άλλες κλινικές που ανέστειλαν την λειτουργία τους και από πρωτοβάθμιες δομές υγείας, τα μεγάλα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζουν να υπάρχουν (από τις 33 κενές θέσεις καλύφθηκαν μόλις οι 5).

Ανησυχητική είναι η κατάσταση όσο αφορά και στους διαθέσιμους αναπνευστήρες, που ενώ προς το παρόν καλύπτουν τις υπάρχουσες ανάγκες, σε μια ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας υπάρχει κίνδυνος να μην επαρκούν.

Μεγάλες ελλείψεις αναφέρθηκαν και από τους εργαζόμενους σε αναλώσιμα είδη, όπως κατάλληλες προστατευτικές στολές για τους τραυματιοφορείς, κλπ.

Η ανάγκη της άμεσης επίταξης των ιδιωτικών δομών υγείας φάνηκε – εκτός των άλλων – και από το γεγονός ότι ακόμη και τα δείγματα που λαμβάνονται από ασθενείς ή πιθανά κρούσματα, στέλνονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια (Βιοανάλυση) γιατί οι δημόσιες δομές αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Εκφράζοντας τη θέση των εργαζομένων και των μαζικών φορέων, ο Μπάμπης Βέλλης ζήτησε:
-        Την άμεση επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας που μαζί με το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους να ενταχτούν στις ανάγκες της Δημόσιας Υγείας.
-        Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύψουν τα 30.000 περίπου κενά σε θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
-        Στελέχωση και λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας  Υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
-        Κατάλληλα μέσα προστασίας για κάθε εργαζόμενο
-        Να δοθούν λεφτά για την Υγεία και ΟΧΙ για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.