Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Οι “Άμεσες λύσεις” του κ. Γαβρόγλου και ο «Μαυρογιαλουρισμός» του ΣΥΡΙΖΑ!



Τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές, βγήκαν σεργιάνι στις γειτονιές του Δήμου Νεάπολης-Συκεών υποσχόμενα πως θα λύσουν κάθε υπαρκτό πρόβλημα.

Τους κατοίκους της οδού Καβάλας στον Αγ. Παύλο (που θα πεταχτούν έξω από τα σπίτια τους με «ψίχουλα αποζημιώσεις», γιατί διανοίγεται ο δρόμος και στο υπόλοιπο κομμάτι θα γίνει σχολείο) τους εφησυχάζουν πως τίποτα από τα παραπάνω δεν θα συμβεί, χωρίς όμως να δίνουν οριστική λύση. Δεν θα διανοιχτεί ο δρόμος; Δεν θα γίνει σχολείο; Θα φροντίσει η κυβέρνηση να στεγάσει τις οικογένειες αυτές;

Τους κατοίκους της οδού Σουλίου και των γύρω οδών στις Συκιές, που καλούνται να πληρώσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ (γιατί θα γίνει κάποιο πάρκο μπροστά στα σπίτια τους) επίσης τους εφησυχάζουν, με την υπόσχεση πως θα φροντίσουν οι ίδιοι (μιας και έχουν «μπάρμπα στην … κυβέρνηση») να μην πληρώσουν ή να μειώσουν αισθητά το ποσό!!!
Για να καταργήσουν βέβαια αυτόν τον αντιλαϊκό νόμο που χρεώνει ακόμη και τα πάρκα στις λαϊκές οικογένειες, κουβέντα δεν λένε.

Τώρα υπόσχονται πως θα λύσουν και το μεγάλο πρόβλημα των σχολικών αιθουσών στην περιοχή «Καλλιθέας» των Συκεών.
Πήραν μια υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο της παράταξης τους (που την όρισαν Πρόεδρο της «Επιτροπής Αγώνα»), μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο τους και αντάμα με τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πήγαν να … “διεκδικήσουν” από τον Υπουργό της Κυβέρνησής τους την ανέγερση σχολείων!!!

Καλό το θέατρο αλλά οφείλουμε να τους θυμίσουμε το «σενάριο» της πραγματικής ζωής, όπως αυτό εξελίχτηκε λίγους μήνες πριν, στους δρόμους του Δήμου μας.
Λίγους μήνες πριν, λοιπόν, ο κ. Γαβρόγλου καλέστηκε από το σύλλογο γονέων του 2ου ΓΕΛ Συκεών για να μιλήσει για τα ζητήματα της παιδείας.
Εκεί θέλησαν να παραβρεθούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Δήμου μας για να εκφράσουν και τις δικές τους απόψεις.
Τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές αυτούς, ο κ. Υπουργός δεν τους δέχτηκε με την ίδια αβρότητα που δέχτηκε την «επιτροπή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ».
Σε αυτούς έστειλε τα ΜΑΤ, που βάραγαν στο ψαχνό, ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά, για να μην πλησιάσουν στον χώρο που θα μίλαγε..
Το τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (που υπόσχεται την λύση των πάντων) ήταν αυτό που μετά την επίθεση των ΜΑΤ, είχε το θράσος να ρίξει την ευθύνη σε γονείς εκπαιδευτικούς και μαθητές ισχυριζόμενος πως αυτοί προκάλεσαν (προσχεδιασμένα μάλιστα) τα γεγονότα και όχι τα ΜΑΤ που χτύπησαν μετά από τις κυβερνητικές εντολές!!!

Αυτοί τώρα σαν νέοι «Μαυρογιαλούροι» υπόσχονται ξανά, αναφωνώντας το γνωστό «Ετελείωσεν»!!!
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια:
-        Συνεχίζει να αφήνει δεκάδες χιλιάδες κενές θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών,
-        Ακολουθεί την ίδια πολιτική, των χιλιάδων συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων, των προκατόχων της,
-        Εξακολουθεί να μοιράζει ψίχουλα για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων,
-        Δεν προχωρά στις αναγκαίες μελέτες και έργα αντισεισμικής προστασίας των σχολικών κτηρίων,
-        Συνεχίζει το βάρβαρο καθεστώς των ολιγόμηνων συμβάσεων στους καθαριστές-ριες των σχολείων με μεγάλα κενά στην καθαριότητα,
-        Κρατάει ανεπίλυτο το πρόβλημα των σχολικών φυλάκων και τόσα άλλα.


Κανένας εφησυχασμός, καμιά αυταπάτη για λύση των λαϊκών προβλημάτων από νέους σωτήρες (μπλε, πράσινους ή ροζουλί),
πολύ περισσότερο όταν οι πολιτικές τους έχουν ήδη δοκιμαστεί.

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.