Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης Συκεών συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων καθαριότητας




Με μαζική αγωνιστική κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι-ες στην καθαριότητα του Δήμου Νεάπολης-Συκεών κατάφεραν να σταματήσουν τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης.



Συγκεκριμένα, 22 εργαζόμενοι-ες στην καθαριότητα που δουλεύουν πάνω από τρία χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις, κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο παρόλο που το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τους έχει δικαιώσει υποχρεώνοντας τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών να μετατρέψει την σύμβαση εργασίας τους σε «εξαρτημένη εργασία αορίστου χρόνου», δηλαδή να τους μονιμοποιήσει.

Η διοίκηση του Δήμου αγνοώντας προκλητικά την απόφαση του Δικαστηρίου συγκάλεσε την Οικονομική Επιτροπή για να προχωρήσει στην έφεση της πρωτόδικης απόφασης παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αυτοί:
-        Επιλέχτηκαν με κριτήρια ΑΣΕΠ,
-        Δουλεύουν πάνω από τρία χρόνια και
-        Είναι απαραίτητοι για την καθαριότητα του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους δήλωσαν πως θα συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα, μέχρι την πλήρη δικαίωση τους.

«Επαναλαμβάνουμε πως η επιλογή μας στην θέση εργασίας δεν έγινε με κάποιο «μέσο» αλλά με τα κριτήρια ΑΣΕΠ.
Δεν παρακαλούμε για «χάρες» και «προνόμια», διεκδικούμε όμως το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία, το δικαίωμα στην ζωή για μας και τις οικογένειες μας».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης Συκεών από την πρώτη στιγμή στήριξε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη εργασία, απαιτώντας από την διοίκηση του Δήμου να σεβαστεί την πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου και να μην προχωρήσει σε έφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.