Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων η «Λαϊκή Συσπείρωση»


Με μία κατάπτυστη απόφαση, μιας ισχνής μειοψηφίας Συμβούλων (10 από τους συνολικά 41), η Διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να στερήσει τη μόνιμη εργασία από 22 εργαζόμενους του Δήμου στην καθαριότητα.

Συγκεκριμένα οι 22 αυτοί εργαζόμενοι-ες στην καθαριότητα δουλεύουν πάνω από τρία χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις που πέτυχαν μετά από αγωνιστικές διεκδικήσεις του κλάδου.

Πριν λίγο διάστημα δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης που υποχρέωνε τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών να μετατρέψει την σύμβαση εργασίας τους σε «εξαρτημένη εργασία αορίστου χρόνου», δηλαδή να τους μονιμοποιήσει.

Παρόλα αυτά η διοίκηση του Δήμου, αντί να σεβαστεί την απόφαση του Δικαστηρίου αλλά και την προσφορά των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως και την ανάγκη που έχουν οι οικογένειές τους έστω και από αυτόν τον ισχνό μισθό, αποφάσισε να στείλει την υπόθεση στο Εφετείο, με σοβαρό κίνδυνο την απόλυσή τους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει την επαίσχυντη αυτή απόφαση της Διοίκησης, καλώντας την ακόμα και τώρα να την πάρει πίσω.
Η Διοίκηση του Δήμου δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντι σε δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Κρυβόμενοι πότε πίσω από αντιλαϊκούς νόμους (που οι δικές τους κυβερνήσεις έχουν ψηφίσει) και πότε πίσω από εκφοβιστικά ψευτοδιλλήματα («Αν τους προσλάβουμε θα πρέπει να αυξήσουμε τα ανταποδοτικά τέλη») προσπαθούν να κρύψουν την εκφρασμένη αντιλαϊκή τους πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς μόνιμη και σταθερή εργασία, εύκολα θύματα επιχειρηματιών και Διοικήσεων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στάθηκε όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους εργαζόμενους, στηρίζοντας τους αγώνες τους όχι μόνο μέσα στις συνεδριάσεις συμβουλίων και επιτροπών, αλλά και έξω στους δρόμους, στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Καλούμε τους εργαζόμενους με μεγαλύτερο ακόμα πείσμα να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους.

Μάχες έχουμε να δώσουμε πολλές ακόμα, αλλά το δίκιο είναι με το μέρος των εργαζομένων και του λαού και αυτοί θα είναι οι τελικοί νικητές.
Οι αγώνες αυτοί βοηθάνε να βγουν και τα απαραίτητα συμπεράσματα.
Σαν τον δικό σας αγώνα, δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά.

Στην ίδια θέση με εσάς βρίσκονται χιλιάδες συμβασιούχοι στην καθαριότητα και σε άλλους Δήμους, χιλιάδες συμβασιούχοι που δουλεύουν σε Παιδικούς-Βρεφικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ, στον καθαρισμό των σχολείων και σε πολλές άλλες υπηρεσίες.

Στην ίδια θέση με εσάς βρίσκονται και χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που κάθε χρόνο τρέχουν από το ένα μέρος στο άλλο σαν αναπληρωτές και με μισθούς που ούτε για τα νοίκια δεν φτάνουν.

Η κατάσταση αυτή φέρνει βέβαια και την υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης με τις αντίστοιχες επιπτώσεις και στα σχολειά των δικών μας παιδιών.
Οι ίδιες αιτίες οδηγούν και στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, των υπηρεσιών Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, κλπ

Να γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν αντιμετωπίζει τις Δημοτικές εκλογές ξεκομμένες από την κεντρικότερη πολιτική σκηνή.

Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους, είναι στελέχη των αστικών κομμάτων, συν-διαμορφώνουν και υλοποιούν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Με μοιρασμένο ρόλο – είτε σαν βουλευτές, είτε σαν Δήμαρχοι ή Περιφερειάρχες – περνούν τα αντιλαϊκά μέτρα που από κοινού συναποφασίζουν.

Σ’ αυτές τις εκλογές σας καλούμε να κάνετε την πραγματική διαφορά.
Να δυναμώσετε παντού το ΚΚΕ
Να ενισχύσετε με την ψήφο σας την «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμους και Περιφέρειες για να εκλεγούν αγωνιστές που θα έχουν επιλέξει μετερίζι.
Θα βρίσκονται δίπλα στα λαϊκά προβλήματα και όχι εκφραστές και υπηρέτες αντιλαϊκών πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.