Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Κορυφή του παγόβουνου των αντιλαϊκών μέτρων οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για αλλαγή ωραρίου

Κορυφή του παγόβουνου των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται, χαρακτηρίζει τις προτάσεις ΚΕΔΕ για αλλαγή του ωραρίου εργασίας στους δήμους, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στους ΟΤΑ.
Όπως αναφέρει, ο προτάσεις για να αλλάξει το ωράριο των δημοτικών υπαλλήλων σε 9 π.μ. - 5 μ.μ. έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων αντιλήψεων της να αλλάξει και το ωράριο λειτουργίας στους παιδικούς σταθμούς και να καταργηθούν οι διακοπές των γιορτών, αναδεικνύοντας το ρόλο λαγού που παίζει η ΚΕΔΕ σε όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που σχεδιάζονται και συντελούνται στο χώρο των δήμων.
Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει:
«Η κυβέρνηση ψήφισε τις προηγούμενες ημέρες το 4ο αντιλαϊκό μνημόνιο. Ανεβάζει τις στροφές της αντιλαϊκής επιδρομής σε εισόδημα και δικαιώματα λαού και νεολαίας υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.
Μέσα στα πολλά αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση, για τους δήμους προβλέπεται:
  • η μονιμοποίηση της υποχρηματοδότησης των δήμων στα σημερινά κατώτατα επίπεδα στραγγαλισμού τους,
  • η καθήλωση των προσλήψεων προσωπικού για τα χρόνια 2017-2021 με κύρια πηγή προσλήψεων τους εργαζόμενους που έχουν ήδη από το 2009 έχουν περάσει τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,
  • για τα χρόνια 2018-2019 προϋπολογίζει μηδέν προσλήψεις προσωπικού.
Οι δήμοι σπρώχνονται μεθοδικά και συντεταγμένα και διαδοχικά από τις κυβερνήσεις και τη σημερινή στις ιδιωτικοποιήσεις, την ανταπόδοση και πολλαπλασιάζουν την φοροεπιδρομή ενάντια στα λαϊκά νοικοκυριά.
Η πολιτική των κυβερνήσεων στους δήμους έχει διαχρονικό συμπαραστάτη την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ που απαρτίζεται από τις δυνάμεις της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Στήριξαν όλες τις αντιδραστικές ανατροπές πριν και μετά την καπιταλιστική κρίση στην τοπική διοίκηση, έβαλαν πλάτη στην μείωση της χρηματοδότησης των δήμων, απογείωσαν τέλη και φόρους, συναίνεσαν στην απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, στην πλημμυρίδα των συμβασιούχων κάθε είδους, με σημαία τους "το νοικοκύρεμα και την σωτηρία της χώρας".
Σήμερα που η σημαία των μεγάλων αστικών κόμματων βούλιαξε στη συνείδηση του λαού οι ίδιες δυνάμεις με την μάσκα της "αυτοδιοίκησης" και "της εθνικής υπευθυνότητας" πλειοδοτούν στο πλάι της κυβέρνησης και της ΝΔ στη συνέχεια της αντιλαϊκή επίθεση μέσω των δήμων και ζητάνε:
  • τη συνέχεια στην ανακύκλωση των συμβασιούχων στους δήμους και την απόλυση των σημερινών στην καθαριότητα,
  • να τρέξει πιο γρήγορα η διασύνδεση των δήμων με τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα,
  • να πάρουν οι δήμοι στην αρμοδιότητα τους την πρωτοβάθμια Υγεία, Παιδεία, Π)ρόνοια - χτυπώντας έτσι, παραπέρα, τον οποίο ενιαίο και δωρεάν χαρακτήρα διατηρούν ακόμη αυτοί οι κρίσιμοι για τους εργαζόμενους τομείς. Πήραν οι δήμοι τους παιδικούς σταθμούς και ξέρουμε τι έγινε για τους εργαζόμενους, τους γονείς, παιδιά.
  • την εκχώρηση από το κράτος δυνατότητας επιβολής και είσπραξης νέων φόρων, όπως ο αντιλαϊκός ΕΝΦΙΑ.
Το αντιλαϊκό μέτωπο κυβέρνησης - ΝΔ - ΚΕΔΕ στους δήμους είναι και γνωστό, διαρκές. Αυτό που εντυπωσιάζει και εμάς ακόμη και έχει αξία να υπογραμμιστεί για το βρώμικο ρόλο που παίζει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι ο κοινός βηματισμός που κατά καιρούς βλέπουμε μεταξύ ΚΕΔΕ και πλειοψηφίας στην ΠΟΕ - ΟΤΑ! Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι!!».

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.