Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Κατάθεση αναφοράς του ΚΚΕ στη Βουλή κείμενου γονέων και εκπαιδευτικών νηπιαγωγείων Συκεών


Αναφορά στη βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ, το κείμενο των Γονέων και Εκπαιδευτικών των 1ου, 5ου, 14ου και 8ου  νηπιαγωγείων Συκεών και του 14ου νηπιαγωγείου Νεάπολης, με το οποίο ζητούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή.


Ακολουθεί το κείμενο γονέων και εκπαιδευτικών:
-------------------------------------------------------------------------------
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ των 1ου, 5ου, 14ου και 8ου  νηπιαγωγείων Συκεών και του 14ου νηπ. Νεάπολης

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ των ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

AMEΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 1ο-5ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΚΕΩΝ

Η διοίκηση του δήμου Νεάπολης – Συκεών, ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα με τις κυβερνητικές πολιτικές για μείωση του κόστους της εκπαίδευσης και με το πρόσχημα της λήξης των συμβάσεων και του νέου αντισεισμικού κανονισμού αποφάσισε να καταργήσει τα 1ο, 5ο, 14ο και 8ο νηπιαγωγεία Συκεών και το 14ο Νεάπολης. Προχωρά το σχεδιασμό της με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για να στεγαστούν εκ νέου τα Νηπιαγωγεία. Αποκρύπτει έτσι την παντελή αδιαφορία της εδώ και χρόνια να φροντίσει  να κατασκευαστούν νηπιαγωγεία (αλλά και δημοτικά σχολεία) που να αντιστοιχούν στις ανάγκες εκπαίδευσης των παιδιών του δήμου μας. Χαρακτηριστική είναι η αδιαφορία του δήμου στη δυνατότητα που είχε για την υποβολή προτάσεων από 29-3-2016 με τίτλο «Ανάπτυξη κτιριακών υποδομών προσχολικής εκπαίδευσης» για κατασκευή νηπιαγωγείων σε δήμους ….που λειτουργούν νηπιαγωγεία …σε μισθωμένα κτίρια (ΑΔΑ: ΩΜ8Δ7ΛΛ-ΛΩ4) ύψους 5.000.000 €, παρότι 7 από τα 16 Νηπιαγωγεία των Συκεών στεγάζονται σε μισθωμένα μαγαζιά.

Tαυτόχρονα έχει εξαιρέσει από τη σχολική στέγη το οικόπεδο της οδού Ν. Παρασκευά-Αλ.Παπαναστασίου της ίδιας περιοχής που στεγάζονταν εκεί τα 1ο-5ο Δημ. Σχολεία κ Νηπ/γεία.

Η κυβέρνηση αρνείται
-να προχωρήσει σε τροπολογία για παράταση των συμβάσεων μίσθωσης καταστημάτων σε κορεσμένες πολεοδομικά περιοχές σαν τη δική μας, κάτι που θα έλυνε το πρόβλημα άμεσα.
-να παραχωρήσει στο Υπουργείο Παιδείας το οικόπεδο της οδού Αυγεροπούλου που ανήκει τυπικά στο Υπουργείο Πρόνοιας ενώ έχει αγοραστεί με χρήματα της Σχολικής Στέγης για την κατασκευή των 1ου-5ου Δημ. Σχολείων Συκεών και 1ου Νηπιαγωγείου Συκεών.

Δυστυχώς, αυτό που δεν ενδιαφέρει το δήμο και την πολιτεία είναι ότι παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων θα μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, τα σχολεία όπου θα μετακινηθούν θα αυξήσουν και πάλι τον αριθμό των παιδιών ανά τμήμα και η εκπαιδευτική διαδικασία θα επιδεινωθεί. Σοβαρές ευθύνες υπάρχουν διαχρονικά στις κυβερνήσεις γιατί δεν έχουν χρηματοδοτήσει τη σχολική στέγη με βάση τις ανάγκες της εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικοί και γονείς,
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση:
1.       Τροπολογία για παράταση μισθώσεων των Νηπιαγωγείων σε πολεοδομικά κορεσμένες περιοχές σαν τη δική μας ως λύση ανάγκης.
2.       Παραχώρηση του οικοπέδου της οδού Αυγεροπούλου από το Υπ. Πρόνοιας στο Υπ. Παιδείας για κατασκευή των 1ου - 5ου  Δημ. Σχολείων Συκεών και 1ου  Νηπιαγωγείου Συκεών.
3.       Επαναχαρακτηρισμό του οικοπέδου Ν. Παρασκευά-Αλ. Παπαναστασίου με τροπολογία για σχολική στέγη με στόχο την κατασκευή εκεί των 5ου, 13ου και 14ου Νηπ/γειων Συκεών ώστε να απαλλαγούμε από τα καταστήματα.
4.       Δημόσια, δωρεάν, υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
5.       Κανένα τμήμα νηπιαγωγείου πάνω από 15 παιδιά και δημοτικού πάνω από 20 παιδιά.
6.       Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.
7.       Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις άμεσες ανάγκες των σχολείων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Δήμο:
1.       Κατασκευή σχολικού κτιρίου για τα 5ο και 14ο Νηπιαγωγεία Συκεών στο χώρο του πρώην 1ου δημ. σχολείου που ο δήμος το εξαίρεσε από τη Σχολική Στέγη.
2.       Να διαμορφωθεί ο ισόγειος χώρος της Πρόνοιας σε Νηπιαγωγείο. Ο χώρος αυτός, σύμφωνα με αναφορές, είχε ξεκινήσει να διαμορφώνεται (ήταν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου). Οι εργασίες όμως σταμάτησαν μετά από παρεμβάσεις παραγόντων του δήμου επειδή όπως μας αναφέρθηκε δεν θα πάρει έγκριση από την πυροσβεστική. Όμως η πυρασφάλεια δίνεται στο τελευταίο στάδιο μιας κατασκευής.
3.       Για το 8ο Νηπιαγωγείο Συκεών να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της δαπάνης που απαιτείται για τις βελτιώσεις που χρειάζεται να γίνουν.
4.       Ο χώρος που φιλοξενούσε το 3ο ΚΑΠΗ να διαμορφωθεί σε Νηπιαγωγείο και το κοινωνικό παντοπωλείο, που πρόκειται να στεγαστεί εκεί, να μεταφερθεί σε άλλο δημοτικό χώρο π.χ. στο πρώην Δημαρχείο Συκεών.
5.       Να παραδοθεί έγκαιρα το κτίριο για τη στέγαση του 14ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης.
Γονείς και εκπαιδευτικοί, γνωρίζουμε ότι οι προτάσεις αυτές δεν αποτελούν οριστική λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Τις καταθέτουμε ως λύσεις ανάγκης μπροστά στα χρόνια αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η πολιτική του δήμου για τη σχολική στέγη.

  ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ 1ου, 5ου, 14ου, 8ου νηπιαγωγείων Συκεών και του 14ο νηπ. Νεάπολης
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ των ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.