Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών» χαιρετίζει την σημερινή κινητοποίηση των συλλόγων γονέων των νηπιαγωγείων Συκεών, του συλλόγου διδασκόντων, του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών και της Λαϊκής επιτροπής Συκεών.

«Η διοίκηση του δήμου Νεάπολης – Συκεών, ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα με τις κυβερνητικές πολιτικές για μείωση του κόστους της εκπαίδευσης και με το πρόσχημα της λήξης των συμβάσεων και του νέου αντισεισμικού κανονισμού αποφάσισε να καταργήσει τα 1ο, 5ο, 14ο και 8ο νηπιαγωγεία Συκεών και το 14ο Νεάπολης.», αναφέρει μεταξύ άλλων η κοινή ανακοίνωση γονέων και διδασκόντων απαιτώντας από κυβέρνηση και δήμο:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση:
1.       Τροπολογία για παράταση μισθώσεων των Νηπιαγωγείων σε πολεοδομικά κορεσμένες περιοχές σαν τη δική μας ως λύση ανάγκης.
2.       Παραχώρηση του οικοπέδου της οδού Αυγεροπούλου από το Υπ. Πρόνοιας στο Υπ. Παιδείας για κατασκευή των 1ου - 5ου  Δημ. Σχολείων Συκεών και 1ου  Νηπιαγωγείου Συκεών.
3.       Επαναχαρακτηρισμό του οικοπέδου Ν. Παρασκευά-Αλ. Παπαναστασίου με τροπολογία για σχολική στέγη με στόχο την κατασκευή εκεί των 5ου, 13ου και 14ου Νηπ/γειων Συκεών ώστε να απαλλαγούμε από τα καταστήματα.
4.       Δημόσια, δωρεάν, υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
5.       Κανένα τμήμα νηπιαγωγείου πάνω από 15 παιδιά και δημοτικού πάνω από 20 παιδιά.
6.       Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.
7.       Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις άμεσες ανάγκες των σχολείων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Δήμο:
1.       Κατασκευή σχολικού κτιρίου για τα 5ο και 14ο Νηπιαγωγεία Συκεών στο χώρο του πρώην 1ου δημ. σχολείου που ο δήμος το εξαίρεσε από τη Σχολική Στέγη.
2.       Να διαμορφωθεί ο ισόγειος χώρος της Πρόνοιας σε Νηπιαγωγείο. Ο χώρος αυτός, σύμφωνα με αναφορές, είχε ξεκινήσει να διαμορφώνεται (ήταν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου). Οι εργασίες όμως σταμάτησαν μετά από παρεμβάσεις παραγόντων του δήμου επειδή όπως μας αναφέρθηκε δεν θα πάρει έγκριση από την πυροσβεστική. Όμως η πυρασφάλεια δίνεται στο τελευταίο στάδιο μιας κατασκευής.
3.       Για το 8ο Νηπιαγωγείο Συκεών να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της δαπάνης που απαιτείται για τις βελτιώσεις που χρειάζεται να γίνουν.
4.       Ο χώρος που φιλοξενούσε το 3ο ΚΑΠΗ να διαμορφωθεί σε Νηπιαγωγείο και το κοινωνικό παντοπωλείο, που πρόκειται να στεγαστεί εκεί, να μεταφερθεί σε άλλο δημοτικό χώρο π.χ. στο πρώην Δημαρχείο Συκεών.
5.       Να παραδοθεί έγκαιρα το κτίριο για τη στέγαση του 14ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης.

Οι συγκεντρωμένοι επέρριψαν ευθύνες τόσο στη διοίκηση του δήμου που κωλυσιεργεί εδώ και δεκαετίες να αποπερατώσει οικόπεδα τις περιοχής χαρακτηρισμένα ως σχολική  στέγη με αποτέλεσμα δεκαετίες τώρα να στεγάζει σε αίθουσες καταστημάτων τα παιδιά, όσο και στην κυβέρνηση που συναινεί στις καταργήσεις σχολικών μονάδων, ψηφίζει νόμους που μειώνουν τα κονδύλια στην παιδεία, παγώνει τους διορισμούς, φέρνει κόφτη δαπανών. 

Πριν την λήξη της συγκέντρωσης αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους και με άλλες μορφές όπως συναυλίες αλλά και διεκδικητική επίσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Την ίδια στιγμή που γονείς, εκπαιδευτικοί και μαζικοί φορείς διεκδικούσαν αγωνιστικά την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών τους «παράγοντες» της κυβερνητικής πολιτικής – βγαλμένοι κυριολεκτικά από την ναφθαλίνη – καλούσαν τους γονείς σε συνάντηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ … για να τους λύσουν το πρόβλημα.


Θα πρέπει κάποιος να μηνύσει σε αυτούς τους κυρίους πως τους Μαυρογιαλούρους της πολιτικής, τους έχει πάρει χαμπάρι εδώ και πολύ καιρό ο λαός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.