Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης-Συκεών για την 9η του Μάη

9η του Μάη: Γιορτάζουμε την επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Η 9η Μάη είναι η μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης  των Λαών , η μέρα που σηματοδοτεί τη μεγάλη νίκη κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού Άξονα Γερμανίας - Ιαπωνίας - Ιταλίας και των συμμάχων τους, η μέρα που έβαλε τέρμα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι νεκροί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έφτασαν τα 60 εκατομμύρια και μόνο η Σοβιετική Ένωση έδωσε περίπου το 50% των θυμάτων.
Η τιμή που χρειάζεται να αποδοθεί σε όσους πολέμησαν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό - φασιστικό άξονα Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας δεν είναι τυπική υποχρέωση.
Είναι υπόμνηση της αστείρευτης δύναμης που έχουν οι λαοί , όταν παλεύουν κάτω από τη σημαία του δίκιου τους ότι μπορούν να νικήσουν .
Αυτό απέδειξε η τιτάνια μάχη του σοβιετικού λαού , του μεγάλου πρωταγωνιστή της αντιφασιστικής νίκης , που πάλεψε για την υπεράσπιση της δικής του εξουσίας, για την υπεράσπιση της κοινωνίας που οικοδομούσε με μόχθο στα μέτρα των δικών του αναγκών, μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Αυτό απέδειξαν οι λαοί της Ευρώπης που με τα αντάρτικα κινήματά τους είχαν, δίπλα στην ανυπολόγιστη συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης, το δικό τους μερίδιο στην κατατρόπωση του φασισμού.
Αυτό επιβεβαιώνουν και οι σελίδες που έχει γράψει και ο ελληνικός λαός , γυναίκες και άντρες, με την ηρωική δράση του μέσα από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ.

Είμαστε περήφανοι ως απόγονοι μιας γενιάς που έδωσε τα πάντα για την ελευθερία, που έχυσε το αίμα του στα βουνά και στα λαγκάδια της χώρας, στις πόλεις και τα χωριά, στους τόπους εκτελέσεων - θυσιαστήρια της λευτεριάς - από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής μέχρι τον Χορτιάτη, από τη Μακεδονία και την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη.

Δεν ξεχνάμε όσους συμβιβάστηκαν με τον κατακτητή και τους προδότες συνεργάτες του, που έχουν καταχωρηθεί στον Καιάδα της ιστορίας του τόπου.

Καταγγέλλουμε όσους προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία μετονομάζοντας την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης σε "Ημέρα της Ευρώπης" για να ξεχάσουν οι Λαοί, οι νεότερες γενιές την Αντιφασιστική Νίκη και τα διδάγματά της.
Έχουν σοβαρούς λόγους να επιδιώκουν με κάθε μέσο που διαθέτουν να εξαλείψουν από τη μνήμη των λαών ό,τι υπενθυμίζει πως ο φασισμός και ο πόλεμος γεννήθηκαν από τα σπλάχνα της εκμεταλλευτικής κοινωνίας, του καπιταλισμού.
Να καλλιεργούν τον αντικομμουνισμό, τη θεωρία των «ολοκληρωτισμών», να προωθούν τη θεωρία των «δύο άκρων», δηλαδή την εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό, μέσα και από προγράμματα για την υλοποίηση των οποίων διαθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Όμως ό,τι γράφτηκε με το αίμα των Λαών δεν σβήνεται με βρώμικο μελάνι.

Σήμερα, που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας, με στόχο τις πηγές και τους δρόμους μεταφοράς υδρογονανθράκων,
Σήμερα, που ο φασισμός ξανασηκώνει κεφάλι, σε πολλές χώρες και στην πατρίδα μας, μέσα από το ναζιστικό μόρφωμα της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή".
Θεωρούμε καθήκον μας να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τη λευτεριά και την πραγματική ειρήνη.
Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη.
Γνωρίζουμε πως ο ναζισμός - φασισμός είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος και ότι ο Χίτλερ αναρριχήθηκε στην εξουσία με τη στήριξη των γερμανικών και άλλων μονοπωλίων.
Γνωρίζουμε ότι οι πολυεθνικές των μονοπωλίων, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ιμπεριαλιστές της εποχής μας, στηρίζουν, σήμερα, ναζιστικά καθεστώτα και νοσταλγούς του φασισμού.
Γνωρίζουμε ότι ο ίδιος ο Λαός μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίσει και να ξεριζώσει το φασισμό, να απομονώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και την εγκληματική της δράση.
Γνωρίζουμε ότι μόνο η δύναμη του Λαού μπορεί να δώσει και σήμερα τη λύση για να απαλλαγούμε από τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, τα μέτρα διαρκούς λιτότητας που καταδυναστεύουν τη ζωή μας, να προστατέψει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Η γνώση και η μετάδοση της ιστορικής αλήθειας είναι υπέρτατο χρέος μας, χρέος της κάθε λαϊκής οικογένειας που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών της, είναι όπλο για κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νέα ή νέο που αποφασίζει να παλέψει για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και κατ' επέκταση από το φασισμό και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Είναι, ταυτόχρονα, πηγή δύναμης και πείρας που επιβεβαιώνει ότι κάθε φόβος, κάθε δυσκολία μπορεί να ξεπεραστεί με όρους πάλης και αλληλεγγύης, όταν υπερασπίζεσαι το δίκιο.


Ζήτω η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.