Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Αρνήθηκαν να καταδικάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (9/5/17) κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης των βάρβαρων μέτρων Κυβέρνησης και κουαρτέτου, που σύντομα θα έρθουν στην βουλή για να γίνουν νόμοι.

Καθόλου περίεργο δεν μας φάνηκε που όλες οι άλλες παρατάξεις αρνήθηκαν να καταδικάσουν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην βουλή.

Με διαφορετικές προφάσεις κάθε παράταξη, ομοφώνησαν όλες μαζί πως δεν χρειάζεται να καταδικάσουν τα μέτρα που έρχονται !!!

Ο εκπρόσωπος της «ΑυΡΑ» (Δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) μας κατήγγειλε ότι «έχουμε οργανώσει βιομηχανία ψηφισμάτων» και πως τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται δεν πρέπει να απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά μόνο το λαϊκό κίνημα και κατέληξε – αναμασώντας τα επιχειρήματα του κ. Τσίπρα – πως «αφού ο λαός δεν ξεσηκώνεται τότε όλα καλά».
Προσπάθησε μάλιστα να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα πως δήθεν τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο (στην υγεία, στην τοπική διοίκηση και αλλού) αρκεί να «κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε λίγο χρόνο».
Το χαρτί της «αναμονής με την ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει», δεν είναι καινούριο. Το χρησιμοποίησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να αποκοιμίσουν το λαϊκό κίνημα και να περάσουν πιο εύκολα και ανώδυνα τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων. Το συνεχίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα στελέχη της στην τοπική διοίκηση και αλλού.

Το επιχείρημα αυτό όμως το χρησιμοποίησαν και στελέχη της δήθεν «αξιωματικής αντιπολίτευσης» (εννοούμε την παράταξη του κ. Χατζησάββα) που για να δικαιολογήσουν την αρνητική τους ψήφο έφτασαν να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως.
«Το χρέος υπάρχει … άλλοι μας το φόρτωσαν. Ας τους αφήσουμε (τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) να προσπαθήσουνε και βλέπουμε … μην τα ρίχνουμε όλα στην κυβέρνηση»!!!
 Αυτή είναι η «αξιωματική αντιπολίτευση» που και με τα λόγια αλλά και με την πράξη της αποδεικνύει πως όχι μόνο δεν διαφέρει σε τίποτα με την κυβερνητική πολιτική αλλά ίσα-ίσα που προσπαθεί να εξασφαλίσει το «χρίσμα» της υποστήριξης της.

Η διοικούσα παράταξη ακολουθεί την πάγια τακτική της να βγάζει λογύδρια ενάντια στην κυβέρνηση αλλά όταν έρχεται η σειρά να καταψηφίσει την συγκεκριμένη πολιτική το «στρίβει δια του αρραβώνος».
Έτσι αφού ο κ. Δήμαρχος μας έκανε «μαθήματα» για το παγκόσμιο χωριό και τα «ανοικτά σύνορα» αποφάσισε πως η γλώσσα του κειμένου του ψηφίσματος ήταν πολύ «κομματική» και «ξύλινη» γι αυτόν και την παράταξη του, αποφασίζοντας τελικά να το καταψηφίσει.
Οι λαϊκές οικογένειες του δήμου μας ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών καταδικάζει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση στη βουλή
Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα παζάρια κυβέρνησης - κουαρτέτου δημιουργεί νέα δυσβάσταχτα βάρη για την λαϊκή οικογένεια ενώ στο όνομα της ανάπτυξης, δίνει νέα προνόμια και ελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.
Τα μέτρα δεν είναι ούτε «ισορροπημένα», ούτε «δημοσιονομικά ουδέτερα», όπως προσπαθεί να τα παρουσιάσει η κυβέρνηση. Είναι ταξικά υπέρ του κεφαλαίου και υπηρετούν το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, την ενίσχυση δηλαδή της ανταγωνιστικότητας και της ανάκαμψης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι:
  • Οι ιδιωτικοποιήσεις όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά θα ενταθούν κιόλας ώστε να ανοίξουν νέα πεδία δράσης για το κεφάλαιο και επένδυσης συσσωρευμένων κεφαλαίων, όπως έγινε έως τώρα με τα περιφερειακά αεροδρόμια, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά προηγουμένως και πάει λέγοντας.
·        Θα «απελευθερωθούν» παραπέρα κλάδοι και τομείς της οικονομίας, προς όφελος των μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων, με την αξιοποίηση και της λεγόμενης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Μια τέτοια εξέλιξη θα επιταχύνει τον βίαιο αφανισμό χιλιάδων μικρότερων και μεσαίων επιχειρήσεων, που δεν θα τα καταφέρουν να αντέξουν στον ανταγωνισμό με τους ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους. Εκεί στοχεύει και το μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.
·        Μειώνει το αφορολόγητο όριο και πετσοκόβει και άλλο τις συντάξεις. Ο στόχος της «δημοσιονομικής προσαρμογής», που υπηρετείται με αυτόν τον τρόπο, της μείωσης δηλαδή των κρατικών δαπανών και της αύξησης των κρατικών εσόδων, είναι το διαβατήριο για να ξεκινήσει ο επόμενος γύρος της συζήτησης αναφορικά με την διευθέτηση του χρέους και να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κεφάλαιο, μέσω του φτηνότερου δανεισμού του κράτους και των τραπεζών, αποκτά πρόσβαση σε φτηνότερο και περισσότερο χρήμα για να στηρίξει τα επενδυτικά του σχέδια.
·        Διατηρεί ανέγγιχτο όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που παρέλαβε από τους προηγούμενους και το ενισχύει με στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα με το νόμο για την «απελευθέρωση» της δράσης των δουλεμπορικών, που ισοδυναμεί με «εγγυητική επιστολή» προς το κεφάλαιο ότι θα συνεχίσουν και θα ενταθούν οι σημερινοί άθλιοι όροι αμοιβής και εργασίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων. Από πίσω ακολουθεί και το επόμενο κύμα των αντεργατικών ανατροπών (εμπόδια στις κινητοποιήσεις-απεργίες εργαζομένων, αντεργατικό πλαίσιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις, κλπ)

Όσο αφορά τα πολυδιαφημιζόμενα «αντίμετρα», όσο κι αν δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό με την πρώτη ματιά, η συντριπτική τους πλειοψηφία υπηρετούν έμμεσα ή άμεσα την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Για παράδειγμα, η μείωση των φορολογικών συντελεστών για το κεφάλαιο αυξάνει τα κέρδη τους δημιουργώντας όμως τρύπες στα κρατικά έσοδα, που θα καλυφθούν με ένταση της φοροληστείας σε βάρος του λαού.

Το ίδιο ισχύει και για την επιδότηση με 250 εκατ. ευρώ των προγραμμάτων «ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης», που δίνουν στο κεφάλαιο τη δυνατότητα να απασχολεί φτηνή και ανακυκλώσιμη εργατική δύναμη και να εντείνει την εκμετάλλευση σε βάρος συνολικά της εργατικής τάξης

Τα υπόλοιπα μέτρα, που ανακοινώνει η κυβέρνηση για παιδικούς σταθμούς, σχολικά γεύματα, επιδότηση ενοικίου κ.ο.κ., πέρα απ' το ότι αποτελούν ουσιαστικά «μοίρασμα της φτώχειας» και ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό των όσων έχουν χάσει οι εργαζόμενοι έως σήμερα και όσων έχουν να χάσουν από την εφαρμογή της νέας συμφωνίας, αποτελούν ουσιαστικά και ομολογία ότι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες θα είναι εδώ για πολλά ακόμα χρόνια και αποτελούν «συνώνυμο» της ανάκαμψης για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Καταδικάζουμε τη νέα συμφωνία και καλούμε τη λαϊκή οικογένεια να αντιδράσει μαχητικά και με γνώμονα τις δικές της ανάγκες, οι οποίες θυσιάζονται συνεχώς στο βωμό της ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλίων.

Σήμερα, υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες να έχουμε όλοι δουλειά, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να απολαμβάνουμε καλύτερο επίπεδο ζωής, να αφήσουμε πίσω μας τον εφιάλτη της φτώχειας, της ανασφάλειας, της ανεργίας. Αρκεί να σημαδέψουμε και να συγκρουστούμε με τον πραγματικό αντίπαλο, που ξεζουμίζει και εκμεταλλεύεται την εργασία μας, που απαιτεί φθηνή εργατική δύναμη, που ισοπεδώνει τα δικαιώματά μας.

Να γυρίσουμε την πλάτη στην κάλπικη διαμάχη των αστικών κομμάτων και της κυβέρνησης με το ποιος φόρτωσε στο παρελθόν και ποιος θα φορτώσει στο μέλλον περισσότερα νέα βάρη στις πλάτες του λαού,

Να απορρίψουμε την επιλογή του δήθεν «μικρότερου κακού» που έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση.


Καλούμε το λαό να οργανώσει την αντεπίθεσή του αποφασιστικά, να απαιτήσει άμεσα την ανάκτηση των μεγάλων απωλειών που είχε την περίοδο της κρίσης, απέναντι στη νέα επίθεση της άρχουσας τάξης και του κουαρτέτου που εξαπολύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.