Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στους παιδικούς σταθμούς

Παρατείνεται έως τις 14 Ιούνη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων γονέων για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ με Ειδικές Ανάγκες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Η σχετική προθεσμία έληγε την Παρασκευή 9 Ιούνη, ωστόσο λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε σχέση με τις φορολογικές δηλώσεις, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση.
Σε περιπτώσεις, δε, που για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας και μόνο, οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να προσκομίσουν το εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης που απαιτείται, δίνεται παράταση μέχρι τις 30 Ιούνη. Η παράταση αφορά μόνο την κατάθεση του εκκαθαριστικού σημειώματος.
Ανεξάρτητα από τον τελικό αριθμό των αιτήσεων, με δεδομένο ότι το κονδύλι που θα διατεθεί εκτιμάται να ανέρθει περίπου στα 205 εκατομμύρια ευρώ, χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός προγράμματος. Αρκετές χιλιάδες είναι αυτά που θα μείνουν γενικά εκτός παιδικών σταθμών, καθώς οι γονείς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση ή δεν βρίσκουν θέση σε δημοτικό σταθμό ή δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν για τα τροφεία των δημοτικών ή των ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.