Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Οι εργαζόμενες στα ΚΔΑΠ αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητάει από τη διοίκηση του δήμου να ορίσει την ερχόμενη εβδομάδα έκτακτο συμβούλιο με θέμα: «Η λειτουργία των ΚΔΑΠ και οι
συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σε αυτά».

Οι εργαζόμενες στα ΚΔΑΠ του δήμου αγωνίζονται ζητώντας:
• Μόνιμη και σταθερή εργασία
• Εργασιακή αξιοκρατία
ΟΧΙ στις περικοπές των ωρών εργασίας τους (επομένως και του μισθού τους)

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επανειλημμένα έχει τονίσει πως η πρόσβαση στην Προσχολική Αγωγή και στα ΚΔΑΠ είναι δικαίωμα που πρέπει να καλύπτεται απρόσκοπτα, σχεδιαζόμενο μέσα από δημόσιες, δωρεάν και επαρκείς δομές, για όλα τα παιδιά, χωρίς να συνδέονται με τη λειτουργία των vouchers.



Το εξειδικευμένο προσωπικό σ’ αυτές τις δομές πρέπει να εργάζεται με μόνιμες σχέσεις εργασίας, γιατί μόνιμες είναι και οι ανάγκες λειτουργίας αυτών των δομών, ώστε να λειτουργούν όσα τμήματα πρέπει, για όλα τα παιδιά της πόλης μας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης-Συκεών
• Καλεί την κυβέρνηση να αυξήσει άμεσα τη χρηματοδότηση για τα δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ώστε να καλυφθούν όλα τα παιδιά και να μη βρεθεί κανένας συμβασιούχος στην ανεργία.
• Δημιουργία νέων Παιδικών-βρεφικών σταθμών για κάλυψη όλων των αναγκών, πλήρη χρηματοδότηση, χωρίς την καταβολή τροφείων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Καλεί τη διοίκηση του Δήμου και της ΚΕΥΝΣ να προχωρήσει στην ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων χωρίς μείωση ωρών απασχόλησης, επομένως και μισθού.
• Καλεί εργαζόμενους και λαϊκά νοικοκυριά να απαιτήσουν αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, μόνιμη – σταθερή και δωρεάν για όλους λειτουργία των τμημάτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων σε αυτά.



(Οι φωτογραφίες είναι από τη χθεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων – με παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο – και οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όπως αποτυπώνονται στις σελίδες 4 και 5 των ΑΙΧΜΗΡΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.