Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέαπολης - Συκεών υπέρ των εργαζομένων απεργών στη «Μαλαματίνα»

 


Εγκρίθηκε από τη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης - Συκεών το παρακάτω ψήφισμα. Η παράταξη "Κοινωνική Συνεργασία" του κ. Ζάχαρη καταψήφισε παίρνοντας το μέρος των επιχειρηματιών και αναμασώντας όλα τα ψεύτικα επιχειρήματα της εργοδοσίας.

------------------------------------------------------------------------------

Τις τελευταίες  εβδομάδες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο οινοποιίας «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν  απεργιακό αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Παράλληλα διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψη των 15 άδικα απολυμένων συναδέλφων τους και αντιστέκονται στις ατομικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων που προσπαθεί να επιβάλλει η εταιρεία.

΄Όλο το προηγούμενο διάστημα μάλιστα, οι εργαζόμενοι έχουν επιδείξει μεγάλη υπευθυνότητα δεχόμενοι σοβαρές θυσίες στην προσπάθειά τους να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρεία.

Το Δ.Σ. του Δήμου Νεάπολης-Συκεών συντάσσεται με τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα»  απαιτεί την άμεση ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Καταγγέλλει τη σημερινή (31-8-22)Κυβερνητική επίθεση με ΜΑΤ, βία και χημικά ενάντια στην απεργία των εργατών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του προέδρου του σωματείου και πολλών απεργών.

Για να στηρίξουμε και έμπρακτα τις οικογένειες των απεργών που είναι δημότες στο Δήμο μας να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη, φόρους, τροφεία σε παιδικούς σταθμούς και να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δομές αθλητισμού και πολιτισμού.

Ενισχύουμε  τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του σωματείου (ΙΒΑΝ: GR10 0110 8390 0000 8390 0230 513)και συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία στο ν. Θεσσαλονίκης που κήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου. Συγκέντρωση στο χώρο της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στις 7 π.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.