Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Ανοιχτή επιστολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς το δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών

 


Επιτροπή κατοίκων του δήμου μας – που υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές από την πρόσφατη νεροποντή (και όχι για πρώτη φορά) – επισκέφτηκε χθες (21/9/22) το γραφείο του δημάρχου, παρουσία συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και εκπροσώπων μαζικών φορέων, για να απαιτήσουν την, χωρίς άλλη αναβολή, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα: «Μέτρα αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων και αποζημίωσης των πληγέντων».

Η πρώτη αντίδραση του δημάρχου ήταν να ονομάσει τους παραβρισκόμενους «μπουκαδόρους»(μετάφραση: κλέφτης που μπουκάρει από ξεκλείδωτες πόρτες), γιατί τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο του χωρίς να τον έχουν ενημερώσει πιο μπροστά!



Στη συνέχεια βέβαια προσποιήθηκε ότι πασχίζει να βρει την κατάλληλη ημέρα ώστε παρουσία και των υπευθύνων της ΕΥΑΘ και του ΤΕΕ, να πραγματοποιηθεί η δια ζώσης συνεδρίαση (που την αρνιόταν μέχρι χθες).

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ΜπάμπηςΒέλλης, θέλοντας να τονίσει τη σοβαρότητα και την ανάγκη της ζωντανής συνεδρίασης, παρουσία των κατοίκων, ανέφερε ότι οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα δεχόταν να συνεδριάσουν «ακόμη και την Κυριακή».

Αυτή η φράση μεταφέρθηκε προς τους συμβούλους της διοικούσας παράταξης ως «πρόταση του κ. Βέλλη να γίνει η συνεδρίαση την Κυριακή»!!!

Μόνο ανοησία μπορεί να χαρακτηριστεί μια τέτοια μετάφραση των λεγομένων του κ. Βέλλη. Ευτυχώς δηλαδή που δεν χρησιμοποίησε τη φράση: «ακόμη και στις 12 τα μεσάνυχτα».

Και για να μην υπάρξει άλλου είδους “παρερμηνεία” των λεγομένων μας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει:

1.       Να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο – σε ζωντανή ανοιχτή συνεδρίαση και παρουσία όλων των πληγέντων – σε ένα εύλογα σύντομο χρονικό διάστημα με μοναδικό θέμα: «Μέτρα αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων και αποζημίωσης των πληγέντων».

2.       Συμφωνούμε με την παρουσία των εκπροσώπων της ΕΥΑΘ και του ΤΕΕ, αλλά αυτό που προέχει είναι η συμμετοχή των πληγέντων κατοίκων του δήμου μας.

3.       Η συνεδρίαση αυτή είναι πολύ σοβαρή, αλλά είναι υποκριτικό (αν δεν κρύβει άλλου είδους σκοπιμότητες) να αντιμετωπίζεται με κατεπείγουσες διαδικασίες όταν για δεκαετίες ολόκληρες δεν έχει παρθεί ούτε ένα στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης των λαϊκών νοικοκυριών που επανειλημμένα πλημμυρίζουν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους.

4.       Ακριβώς για να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι πληγέντες, απαιτείται να ορισθεί μία συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα που να είναι βολική γι’ αυτούς αλλά και να δοθεί αρκετός χρόνος ώστε να ενημερωθούν για την ημέρα και την ώρα της συνεδρίασης.

5.       Ο δήθεν υπερβάλλων ζήλος για κατεπείγουσες και εξπρές διαδικασίες υποκρύπτει την επιδίωξη ενός «γρήγορου ξεπετάγματος» του θέματος και κυρίως με την απουσία της πλειοψηφίας των πληγέντων.

6.       Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί μαζικούς φορείς και κατοίκους να διεκδικήσουν με τον αγώνα τους την κατασκευή των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων αλλά και τις άμεσες αποζημιώσεις των πληγέντων.

(Οι φωτογραφίες είναι από τις οδούς των πληγέντων, την επόμενη της νεροποντής, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης")







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.