Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Ανακοίνωση «Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης-Συκεών» για το κλείσιμο του δημοτικού κολυμβητηρίου

 


Κλείνουν τώρα και το κολυμβητήριο.

Μετά την τεράστια μείωση του αριθμού των παιδιών στα ΚΔΑΠ, το κλείσιμο ορισμένων δομών του και την τεράστια μείωση ωρών εργασίας του προσωπικού τους, τώρα κλείνουν και το κολυμβητήριο.

Με «πάτημα» τις μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του φυσικού αερίου, η διοίκηση του δήμου έτρεξε πρώτη απ’ όλους να αναγγείλει το κλείσιμο του δημοτικού κολυμβητηρίου από τις 15 Οκτώβρη.

Η διοίκηση Δανιηλίδη βιάζεται να υλοποιήσει τις Ευρωπαϊκές συστάσεις, που αναμασούν και τα κυβερνητικά στελέχη, περί «εξοικονόμησης Ενέργειας».

Για να καταλάβει κανείς τι σημαίνουν και ποιους αφορούν αυτού του είδους οι “συστάσεις”, δεν έχει παρά να δει τις επιπτώσεις τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου τέτοια μέτρα εφαρμόζονται ήδη.

Ο πυρήνας των προτάσεων αφορά την επιβολή νέων μέτρων «εξοικονόμησης» ηλεκτρικής ή άλλου είδους ενέργειας σε βάρος των λαϊκών αναγκών ενώ την ίδια στιγμή ψηφίζονται νέα «πακέτα διάσωσης» ενεργειακών κολοσσών, ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στη Γαλλία, αθλητικοί σύλλογοι και εκπαιδευτικά ιδρύματα εκφράζουν την οργή τους μετά την απόφαση να κλείσουν περίπου 30 πισίνες , καθώς οι διαχειριστές τους είπαν ότι τα αυξανόμενα κόστη θέρμανσης δεν τις καθιστούν πλέον βιώσιμες.

Μειώνουν τη θέρμανση στους χώρους δουλειάς και σε υπηρεσίες, όπως σε Γερμανία και Ιταλία, ακόμα και στους 12 βαθμούς Κελσίου μέσα στο καταχείμωνο.

Χαμηλώνουν τους θερμοστάτες σε συγκροτήματα κατοικιών ενώ προαναγγέλλουν το ενδεχόμενο εκ περιτροπής διακοπών ρεύματος «γειτονιά με γειτονιά».

Κι αν κάποιος πιστεύει πως δεν χάθηκε κι ο κόσμος με το κλείσιμο μιας πισίνας, τα χειρότερα είναι μπροστά:

Ήδη ακούγονται συστάσεις για αξιοποίηση της τηλεκπαίδευσης, προκειμένου να μειωθεί το κόστος θέρμανσης για τα σχολεία...

 

Το δημοτικό κολυμβητήριο χρησιμοποιούν όλες σχεδόν οι ηλικιακές ομάδες όπως επίσης και ικανός αριθμός ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Χωρίς να λογαριάσει τις ανάγκες άθλησης και εκγύμνασης πολλών εκατοντάδων πολιτών – ακόμα και των ΑΜΕΑ – η διοίκηση του δήμου με μια εκβιαστική απόφαση – και χωρίς να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο – αποφάσισε το κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής.

 

Καμία «προσαρμογή» στην ενεργειακή φτώχεια!

Να μην τους αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν με τον καθημερινό τους εκφοβισμό για «τον βαρύ χειμώνα που έρχεται». Είχε το θράσος μάλιστα η κυβέρνηση να μας καλέσει να προσαρμοστούμε λέγοντάς μας ότι όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει.

Δεν προσαρμοζόμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Έχουμε στην κυριολεξία βαρεθεί να ακούμε για την ανάπτυξη που δήθεν ωφελεί όλους, όταν στην πράξη αυτοί που συσσωρεύουν τον πλούτο είναι μια ελάχιστη μειοψηφία κεφαλαιοκρατών ενώ η τεράστια πλειοψηφία εργαζομένων και λαϊκών νοικοκυριών ζει κάθε χρόνο και χειρότερα.

Απαιτούμε:

·         Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

·         Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

·         Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

·         Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·         Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

·         Αυξήσεις στους μισθούς, κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.

·         Να μην κλείσει ούτε μία δημοτική δομή που εξυπηρετεί λαϊκές ανάγκες.

·         Καμιά απόλυση συμβασιούχων. Σταθερή και μόνιμη εργασία σε όλους τους εργαζόμενους στις δημοτικές δομές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.