Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Σχόλιο των ΚΟΒ του Δήμου Νεάπολης-Συκεών του ΚΚΕ σχετικά με το μειοδοτικό διαγωνισμό για την εξασφάλιση φθηνότερων pcr τεστ από τη δημοτική αρχή.

 

Τις προηγούμενες μέρες γίναμε μάρτυρες της πολυδιαφημιζόμενης προσπάθειας της δημοτικής αρχής του Δήμου Νεάπολης-Συκεών να εξασφαλίσει, μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού, τεστ pcr στην τιμή των 27-29 ευρώ.

Παρότι, στις συνθήκες που ζούμε, η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να μοιάζει μια μικρή ανακούφιση, ωστόσο στην ουσία είναι «σταγόνα στον ωκεανό» όσων προβλημάτων καλούνται να αντιμετωπίσουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Αρχικά, το ίδιο το ζήτημα της πληρωμής των test από την τσέπη του λαού είναι απαράδεκτο. Με την έκρηξη των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με την πλήρη ανυπαρξία μέτρων σε χώρους μετάδοσης του ιού (Σχολεία, ΜΜΜ, μεγάλους χώρους δουλειάς κλπ), η ανάγκη εξέτασης είναι πολλαπλάσια και προκύπτει συνεχώς. Επομένως, ακόμα και σε χαμηλότερη τιμή, είναι δυσβάσταχτο για μια οικογένεια να δίνει π.χ. 100 ευρώ για να εξεταστούν όλα τα μέλη της κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με κρούσμα ή εμφανίζουν συμπτώματα.

Επομένως, όταν δε χτυπιέται η ρίζα των προβλημάτων, η οποία οδηγεί στο να μεταφέρεται το κόστος και της υγείας στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού για να κερδοσκοπούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το πρόβλημα θα παραμένει και θα διογκώνεται.

 

Ας σκεφτούμε:

-Τι εμποδίζει σήμερα, που υπάρχουν όλες οι τεχνικές δυνατότητες, αλλά και πλήθος επιστημονικού προσωπικού στην ανεργία, να γίνονται δωρεάν, επαναλαμβανόμενα test σε όλον τον πληθυσμό και ουσιαστική ιχνηλάτηση;

-Τι εμποδίζει να γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία και να ανοίξουν νέες ΜΕΘ;

-Τι εμποδίζει να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας, να δεσμευτούν κρεβάτια και υποδομές από ιδιωτικές κλινικές, την ώρα που πεθαίνει κόσμος εκτός ΜΕΘ;

-Τι εμποδίζει να προσληφθούν εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, να αξιοποιηθούν δημόσια κτήρια κλπ προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά στα σχολεία;

-Τι εμποδίζει να διασφαλιστούν περισσότερα λεωφορεία, να πυκνώσουν τα δρομολόγια;

-Τι εμποδίζει να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας, να ενισχυθούν οι δομές στις συνοικίες με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες, αλλά και να διενεργούν δωρεάν διαγνωστικά test για τον covid προκειμένου η συμφόρηση στα νοσοκομεία να μη στέλνει τον κόσμο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα;

 

Όλα αυτά, για τα οποία φωνάζουν από την αρχή της πανδημίας οι υγειονομικοί, τα σωματεία και το λαϊκό κίνημα και θα μπορούσαν να έχουν σώσει χιλιάδες ζωές, σκοντάφτουν μόνο στη λογική του κέρδους και σε τίποτα άλλο!

Για να θησαυρίζουν οι κλινικάρχες και συνολικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χώρο της υγείας. Για να πηγαίνουν τα χρήματα από τη φοροαφαίμαξη του λαού στο μεγάλο κεφάλαιο, στους εξοπλισμούς για να συμμετέχει η χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, για την καταστολή κλπ και όχι στη στήριξη της υγείας και των συνολικότερων αναγκών του λαού. Αυτήν την πολιτική εξυπηρετεί η σημερινή, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αφού υπηρετούν το εκμεταλλευτικό σύστημα που έχει μόνο του θεό το κέρδος.

Δεν έχουμε κανένα λόγο, επομένως, να πανηγυρίζουμε με τον κ. Δήμαρχο και τους ομοίους του επειδή «πέτυχε καλύτερη τιμή», την ώρα, μάλιστα, που όχι απλά δε βγάζουν άχνα για όλα τα ουσιαστικά μέτρα που πρέπει να παρθούν, αλλά συναινούν και με τη στάση τους στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, τη στιγμή που, σε αυτές τις συνθήκες μάλιστα, προχωρούν στη συγχώνευση σχολείων, δεν προσλαμβάνουν σχολικές καθαρίστριες κλπ.

 

Η ουσιαστική λύση βρίσκεται μόνο στον οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα σωματεία, τα συνδικάτα και τους άλλους μαζικούς φορείς.

 

Να δυναμώσει ο αγώνας για να εξασφαλιστούν ΤΩΡΑ

-Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ ΔΩΡΕΑΝ για όλο το λαό

- Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ

-Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας

-Λήψη ουσιαστικών μέτρων σε ΜΜΜ, σχολεία, μεγάλους χώρους δουλειάς κλπ

 

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.