Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Άμεση επαναλειτουργία των ΕΛΤΑ στα Πεύκα!


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/1/22) η κινητοποίηση σωματείων και φορέων που αφορούσε το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στην τοπική κοινότητα Πεύκων το κλείσιμο του πρακτορείου των ΕΛΤΑ.

Πλάι στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων των Πεύκων, ένωσαν τις διεκδικήσεις τους τοπικοί φορείς και σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων (Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Θεσσαλονίκης "Η Ενότητα", Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης Συκεών, Σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕ, Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΚΟ Τραπεζών, ΟΙΚΟ – ΟΡΑΜΑ)

Εκεί βρέθηκε και η Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης – Συκεών, προκειμένου να συμπαρασταθεί έμπρακτα στα δίκαια αιτήματά τους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, το κλείσιμο του πρακτορείου δημιούργησε, και εξακολουθεί να δημιουργεί πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Οι κάτοικοι των Πεύκων αναγκάζονται, σε συνθήκες πανδημίας, να μετακινούνται στο Ασβεστοχώρι, και να συνωστίζονται σε ουρές, αναζητώντας την αλληλογραφία και τους λογαριασμούς τους. Όταν δε παραλαμβάνουν τους τελευταίους, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει παρέλθει η ημερομηνία εξόφλησής τους, με όποιες οικονομικές επιβαρύνσεις αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους.




Αξίζει, να σημειωθεί μάλιστα, πως το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στα Πεύκα,  αποτελεί μια αντιστρόφως ανάλογη ενέργεια, η οποία δεν συνάδει με την πληθυσμιακή αύξηση της εν λόγω περιοχής και των αναλόγως αυξανόμενων αναγκών των κατοίκων της.

Η διαρκής και χρόνια απαξίωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η οποία οδήγησε, όπως και στα Πεύκα, στο κλείσιμο πολλών ταχυδρομικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα, αποτελεί επιλογή και της σημερινής κυβέρνησης.

Στο βωμό μάλιστα της λεγόμενης «απελευθέρωσης της αγοράς», προχωρά στη συνειδητή πολιτική επιλογή παραχώρησης των υπηρεσιών αυτών στις ιδιωτικές εταιρείες με μοναδικό κριτήριο την ενίσχυση της κερδοφορίας τους, μετατρέποντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και τις δημόσιες ταχυδρομικές υπηρεσίες σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Αυτό το οποίο έχει σήμερα ανάγκη ο λαός μας, είναι σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθολικές και προσβάσιμες ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, με σύγχρονες υποδομές, επαρκές μόνιμο προσωπικό και σύγχρονα μέσα, που να διασφαλίζουν την παροχή φθηνών και ποιοτικών κοινωνικών ταχυδρομικών υπηρεσιών, σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό της χώρας μας.

Στεκόμαστε στο πλάι των κατοίκων των Πεύκων και των μαζικών φορέων και απαιτούμε, όπως άλλωστε το βάλαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και το Τοπικό Συμβούλιο των Πεύκων, την άμεση επαναλειτουργία του ταχυδρομικού καταστήματος και την στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.