Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Τι είναι επείγον σήμερα;


Συνεχίζοντας την επικοινωνιακή πολιτική των τελευταίων ημερών, ο κ. Δανιηλίδης έφερε ως επείγον θέμα στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού για τα PCR test.

Την ίδια ημέρα της συνεδρίασης (13/1/22) μια σειρά συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων και άλλοι μαζικοί φορείς την είχαν ορίσει ως μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία και βρίσκονταν έξω στους δρόμους του αγώνα.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ξεσκεπάζοντας τις επικοινωνιακές φανφάρες του κ. δημάρχου, ανέδειξαν ποια είναι τα πραγματικά επείγοντα προβλήματα σήμερα, προβλήματα που μόνο η εργατική τάξη τα φέρνει στο προσκήνιο και αγωνίζεται γι’ αυτά.

 

«Είναι ο αγώνας των συνδικάτων και των άλλων φορέων του λαού που έχει πραγματικά επείγοντα χαρακτήρα, γιατί:

•          οι νεκροί του covid στη χώρα μας ξεπέρασαν τους 21.000

•          κάθε μέρα συνεχίζουν να πεθαίνουν δεκάδες συνάνθρωποί μας

•          ενώ στα δημόσια νοσοκομεία δεν υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ, στα ιδιωτικά υπάρχουν πάνω από 100 κενές ΜΕΘ που περιμένουν μόνο όσους έχουν να πληρώσουν αδρά.

 

Επείγον σήμερα για τους εργαζόμενους είναι:

Να επιταχθούν οι 120 κλίνες ΜΕΘ και τα τουλάχιστον 1.000 κρεβάτια νοσηλείας που έχουν οι 5 μεγάλες ιδιωτικές πολυκλινικές της πόλης μας, για να μην πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει με τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με στόχο την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των απαιτούμενων διαγνωστικών ελέγχων.

Άνοιγμα όλων των κλειστών νοσοκομείων για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών νοσηλείας. Ανάπτυξη επιπλέον νέων και σύγχρονων κλινών ΜΕΘ με πρόσληψη του απαραίτητου και εξειδικευμένου προσωπικού για να τις στελεχώσει.

Προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα αρκετές χιλιάδες οργανικά κενά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Εξασφάλιση κατάλληλων αιθουσών και πρόσληψη εκπαιδευτικών ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα. Να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία και να παρθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων και δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό, δωρεάν διάθεση μασκών αυξημένης προστασίας για όλους δίχως διακρίσεις.

Αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και διάθεση ατομικών μέσων προστασίας, χωρίς καμιά επιβάρυνση των εργαζομένων.

Άμεση αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ με επίταξη τώρα του στόλου των τουριστικών πρακτορείων και άλλων ιδιωτικών λεωφορείων, και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα λεωφορεία.

 

Η κυβέρνηση και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της δεν λένε κουβέντα για όλα αυτά τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα, αντίθετα όμως σας δίνουν με μεγάλη ευκολία στασίδι στις εκπομπές τους για να παρουσιάσετε τις αυτάρεσκες μεγαλοστομίες σας περί «κατάργησης των τραστ» μέσω των … μειοδοτικών διαγωνισμών!

·         Την ίδια στιγμή που το εργατικό κίνημα βάζει ζήτημα επίταξης των ιδιωτικών δομών υγείας προς όφελος του λαού , εσείς αντιδράτε φροντίζοντας την απρόσκοπτη συνέχιση της κερδοφορίας τους.

·         Την ίδια στιγμή που εκπαιδευτικοί και γονείς αγωνίζονται για προσλήψεις καθηγητών και ολιγομελή σχολικά τμήματα, εσείς προχωράτε (εν μέσω πανδημίας) σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων.

·         Σήμερα που είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε η διενέργεια μαζικών, επαναλαμβανόμενων και δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό, εσείς τους καλείτε να ψάχνουν να βρουν … την φτηνότερη τιμή.

 

Αλήθεια, έστω και ότι στο μειοδοτικό σας διαγωνισμό θα εξασφαλίσετε τιμή χαμηλότερη των 29 ευρώ, θεωρείτε πως σήμερα, με την ανεργία να χτυπάει στο κόκκινο, με την κυριαρχία των ευέλικτων σχέσεων εργασίας, με τους μισθούς πείνας, με τις συντάξεις ψίχουλα, θα είναι εύκολο σε μια τετραμελή λαϊκή οικογένεια να διαθέτει κάθε λίγο και λιγάκι από 100 ευρώ για να κάνουν τα τεστ;

 

Είναι φανερή η πολιτική σας σύμπνοια με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Στυλοβάτης και υποστηρικτής αυτού του σάπιου συστήματος είστε και δεν χάνετε ευκαιρία να το αποδείξετε».

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν η μόνη παράταξη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο που αρνήθηκε να συμμετέχει σ’ αυτό το κάλπικο επικοινωνιακό παιχνίδι ψηφίζοντας λευκό.

Όλες οι άλλες παρατάξεις έδωσαν θετική ψήφο στην πρόταση της διοίκησης.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.