Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Άμεσα να λυθεί το πρόβλημα της πληρωμής των εργαζομένων!


Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Νεάπολης Συκεών καθυστερεί την πληρωμή του μισθού 700 περίπου εργαζομένων σε αυτήν.

Σαν μόνιμη δικαιολογία γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, δίνουν την καθυστέρηση είσπραξης της επιδότησης από την ΕΕΤΑΑ.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επανειλημμένα έχει καταδικάσει την απάνθρωπη αυτή ομηρία που δέχονται εκατοντάδες εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης, που ενώ η εργασία τους καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους (πάνω από το 90%) εργάζονται με χρονικές συμβάσεις κάποιων μηνών ενώ η μισθοδοσία τους στηρίζεται σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, με πιθανή την κατάργησή τους από χρονιά σε χρονιά και που ταυτόχρονα παρουσιάζουν μεγάλες καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις των χρημάτων.

Η οριστική λύση πρέπει να είναι η κατάργηση όλων αυτών των Δημοτικών Επιχειρήσεων και το πέρασμα όλων των τμημάτων της στα αντίστοιχα τμήματα και υπηρεσίες του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση να περάσουν με μόνιμη σχέση εργασίας στον Δήμο και να αμείβονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).

Η καθυστέρηση όμως της εκταμίευσης των χρημάτων από την ΕΕΤΑΑ δεν δικαιολογεί την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων γιατί η διοίκηση του Δήμου όφειλε να τους είχε πληρώσει από τα χρήματα του Δημοτικού ταμείου.
ΖΗΤΑΜΕ από τη διοίκηση να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε άμεσα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νεάπολης Συκεών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.