Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Δυναμική συγκέντρωση μαθητών του 1ου ΓΕΛ Συκεών




Με μια δυναμική κινητοποίηση, μαθητές του 1ου ΓΕΛ Συκεών συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της εγκληματικότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές του Δήμου.
Με συνθήματα όπως:
-        Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά
-        Στο σάπιο σύστημά σας σάπια κι’ η παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία
-        Θα βγούμε και στους δρόμους θα πάμε κι’ εκδρομή, παλεύουμε για μόρφωση γι’ ανθρώπινη ζωή
απαίτησαν, η αστυνομία να στρέψει την προσοχή της στο ποινικό έγκλημα αντί να κρατάει δυνάμεις που να στρέφονται ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και ενάντια στους διεκδικητικούς αγώνες μαθητών, γονέων και εργαζομένων.
Με θάρρος και ωριμότητα τόνισαν τις ευθύνες της διοίκησης του Δήμου:
·        Για τον ανεπαρκή φωτισμό οδών και πλατειών,
·        Για την έλλειψη σχολικών φυλάκων και
·        Για την ανεπάρκεια ικανών χώρων άθλησης και πολιτισμού για όλους τους νέους του Δήμου.

Ο Δήμαρχος αντί να αφουγκραστεί τα αιτήματα των μαθητών, προσπαθούσε να δικαιολογήσει τη στάση του μιλώντας για τις «πολλές έγγραφες διαμαρτυρίες που έχει κάνει», ζητώντας να μετατρέψει το Δήμο σε «φρούριο αστυνόμευσης».

Παρεμβαίνοντας ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και δημοτικός Σύμβουλος, Μπάμπης Βέλλης, αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας άλλης πολιτικής που δεν θα αναζητά την αστυνομική καταστολή αλλά θα στέκεται στην καταπολέμηση των βασικών αιτιών που γενούν το έγκλημα και την παραβατικότητα.
-        Με την καταπολέμηση όλων των ναρκωτικών και όχι το προμοτάρισμα του χασίς και των παραγώγων του, σαν σύγχρονη και μοντέρνα δήθεν αντίληψη ζωής με θολωμένη τη συνείδηση και το μυαλό των νέων ανθρώπων.
-        Με την αύξηση των πόρων για την παιδεία, τον μαζικό αθλητισμό και πολιτισμό, δωρεάν για όλους τους μαθητές και τους νέους, αντί να σκορπιούνται δισεκατομμύρια ευρώ σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας.
-        Για να έχουν πραγματικό αντίκρισμα τα πτυχία των φοιτητών και να βρίσκουν εργασία ανάλογη με τις σπουδές τους, αντί να καταλήγουν φτηνοί ευέλικτοι εργαζόμενοι στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Η ακόμη μεγαλύτερη αστυνόμευση ποτέ και πουθενά δεν έλυσε το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Το μεγάλο έγκλημα εξάλλου έχει την ανοχή, αν όχι τη στήριξη, κρατικών μηχανισμών. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας με τις υποθέσεις της SIEMENS και της NOVARTIS.
Δεν υπάρχει πιο αστυνομοκρατούμενη χώρα από την Αμερική, παρόλα αυτά εκεί αυξάνει και δεν μειώνεται η εγκληματικότητα.

Οι μαθητές μετά το Δημαρχείο κατευθύνθηκαν προς το Αστυνομικό Τμήμα όπου αντιπροσωπεία τους κατέθεσε το υπόμνημά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.