Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Χιλιάδες μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα



Χωρίς σχολικά γεύματα βρίσκονται από την αρχή του σχολικού έτους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες άνω των 80 Δημοτικών Σχολείων δήμων κυρίως της Δυτικής Θεσσαλονίκης, λόγω δικαστικής διαμάχης των εταιρειών που διεκδίκησαν τον σχετικό διαγωνισμό για την παροχή των γευμάτων.
Όπως έγινε γνωστό, επιλαχόντες του διαγωνισμού κατέθεσαν ενστάσεις και προσέφυγαν δικαστικά κατά του αναδόχου που προέκυψε, με αποτέλεσμα να μην προχωρά το πρόγραμμα των γευμάτων. Τα περισσότερα σχολεία είναι στους δήμους Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Νεάπολης - Συκεών, Κορδελιού - Ευόσμου και Ωραιοκάστρου. 
Παρά τις υποσχέσεις ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες και θα υλοποιηθεί έστω καθυστερημένα το πρόγραμμα, αυτό ακόμα δεν έχει γίνει. Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σχεδόν στο μέσον της σχολικής χρονιάς και οι δικαστικές αποφάσεις καθυστερούν, θεωρείται πιθανό ότι το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων δεν θα ξεκινήσει μέχρι το Μάη.
Με ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο (28/1/20) απαίτησε να ξεκινήσουν άμεσα τα σχολικά γεύματα, σε μια εποχή μάλιστα που οι λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν και να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες των παιδιών τους.

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι καταδίκασαν την πολύμηνη καθυστέρηση των σχολικών γευμάτων και ομόφωνα δέχτηκαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να οργανωθούν κινητοποιήσεις για το ζήτημα αυτό, τελικά οι παρατάξεις της Διοίκησης, του κ. Ζάχαρη και του κ. Ωραιόπουλου δεν το ψήφισαν (καταθέτοντας δικό τους) γιατί τους ενοχλούσαν οι αναφορές:
·        Στην «αντιεκπαιδευτική πολιτική» και στην «εμπορευματοποίηση της σίτισης των μαθητών από ιδιώτες επιχειρηματίες»
·        Στην χρηματοδότηση ΝΑΤΟικών εξοπλισμών, αντί να κατευθυνθούν τα χρήματα αυτά στην εκπαίδευση. 
·        Και τέλος τους ενόχλησε πολύ η πρόταση να αναλάβει τη σίτιση των μαθητών η διοίκηση του Δήμου (από το «μεγάλο ταμείο») έως ότου λυθεί το πρόβλημα.

 Το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.