Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Μία ακόμη λασπολογία του κ. Λαθήρα προς το ΚΚΕ




Μας έχει συνηθίσει ο κ. Λαθήρας, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συχνά-πυκνά να λασπολογεί ενάντια στο ΚΚΕ και την «Λαϊκή Συσπείρωση».



Πρόσφατα (22/1/20) με μία ανακοίνωση στην προσωπική του σελίδα “ενημέρωνε” πως στελέχη και τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ στη Λέσβο, συμμετείχαν δήθεν στην εθνικιστική συγκέντρωση που κάλεσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ζητώντας «να φύγουν οι πρόσφυγες και μετανάστες».
Το να θυμίσει κανείς στον κ. Λαθήρα και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ τις θέσεις του ΚΚΕ για το μεταναστευτικό, μάλλον χαμένος κόπος και χρόνος είναι γιατί απλούστατα τις ξέρουν πολύ καλά.

Βίωμα όμως τους έχει γίνει η διαστρέβλωση και συκοφάντηση των θέσεων του ΚΚΕ με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο.

Προσπαθεί μάλλον ο κ. Λαθήρας να ξεχαστούν οι «συνδιαλλαγές» του με τις δημοτικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών – για να πετύχει ομόφωνες αποφάσεις μαζί τους – γι αυτό τώρα λασπολογεί ενάντια στο ΚΚΕ.

Για να το πετύχει χρησιμοποιεί το ψέμα πως δήθεν το ΚΚΕ, τα μέλη και στελέχη του, συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις που οργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με εθνικιστικά συνθήματα ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Σε καμιά βέβαια συγκέντρωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δεν συμμετείχε το ΚΚΕ και τα μέλη του.

Όλοι βρίσκονταν στην συγκέντρωση που είχε οργανώσει το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, με αιτήματα:
-        Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots, να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο-φυλακή στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό.
-        Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.
-        Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και, στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Εμπλοκή για την οποία τόσα χρόνια κανείς δεν βγάζει άχνα.
-        Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.
-        Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
-        Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

Τα δε συνθήματα που δονούσαν την συγκέντρωση ήταν:
«Η αποσυμφόρηση είναι εμπαιγμός εδώ και τώρα απεγκλωβισμός»,
«Κλειστές ή ανοιχτές όλες οι δομές είναι Γκουαντάναμο, είναι φυλακές»,
«Μετανάστες - πρόσφυγες - κάτοικοι νησιών είμαστε όλοι θύματα των ιμπεριαλιστών»,
«Αλληλεγγύη το όπλο των λαών όχι στο μίσος των εθνικιστών»,
«Ούτε κλειστά - ούτε ανοιχτά στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά»,
«Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

Δεν πιστεύουμε πως δεν τα ήξερε αυτά ο κ. Λαθήρας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Αλλού όμως η στόχευσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.