Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Σαν τους κλέφτες …



Σαν τους κλέφτες - και με πρόταση εκτός ημερήσιας διάταξης της τελευταίας στιγμής - πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή απόφαση να στείλουν τους 22 συμβασιούχους εργαζόμενους στην ανεργία και τις οικογένειες τους στην φτώχεια.

Η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει “μαφιόζικες” διαδικασίες για να υλοποιήσει τις άθλιες μεθοδεύσεις της ενάντια στους 22 συμβασιούχους εργαζόμενους  στην καθαριότητα.

Όπως είναι γνωστό οι συμβασιούχοι αυτοί δουλεύουν πάνω από τρία χρόνια στην καθαριότητα, με ανανεούμενες συμβάσεις που πέτυχαν μετά από αγωνιστικές διεκδικήσεις του κλάδου.

Πριν από λίγο διάστημα το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τους δικαίωσε υποχρεώνοντας τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών να μετατρέψει την σύμβαση εργασίας τους σε «εξαρτημένη εργασία αορίστου χρόνου», δηλαδή να τους μονιμοποιήσει.

Παρόλα αυτά η διοίκηση του Δήμου, αντί να σεβαστεί την απόφαση του Δικαστηρίου αλλά και την προσφορά των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως και την ανάγκη που έχουν οι οικογένειές τους έστω και από αυτόν τον ισχνό μισθό, μεθόδευε διαδικασίες ώστε να σταλεί η υπόθεση στο Εφετείο, με τελικό στόχο την ΑΠΟΛΥΣΗ τους.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι απάντησαν στις μεθοδεύσεις της διοίκησης του Δήμου, δίνοντας το παρών με τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις στα Δημοτικά Συμβούλια και στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου στην τελευταία μάλιστα κατάφεραν την απόσυρση θέματος, που αφορούσε την υπόθεσή τους.

Για να αποφύγει η διοίκηση του Δήμου την οργή και την αγωνιστική παρουσία των εργαζομένων, στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (2/4/19) δεν συμπεριέλαβε το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη.
Με “μαφιόζικη” συμπεριφορά, συνεννοημένοι εκ των προτέρων και μόλις είδανε ότι δεν υπήρχε παρουσία των εργαζομένων, πρόσθεσαν την τελευταία στιγμή στην ημερήσια διάταξη το συγκεκριμένο θέμα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει τις άθλιες μεθοδεύσεις της Διοίκησης, που δείχνουν και τον φόβο τους αλλά και την απομόνωσή τους από τους εργαζόμενους του Δήμου.

Θέλουν εργαζόμενους «αναλώσιμους» και «ανακυκλωμένους».
Να βρίσκονται σε μια συνεχή αστάθεια.
Λίγους μήνες σε μια χαμηλά αμειβόμενη εργασία και τους επόμενους στην τεράστια ουρά των ανέργων.
Χωρίς δικαιώματα, χωρίς να ξέρουν τι θα τους ξημερώσει την επόμενη ημέρα, αν θα βρουν δουλειά ή όχι, αν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τις οικογένειας και των παιδιών τους. Εύκολα θύματα στις ανάγκες διοικήσεων και επιχειρηματιών.

Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ. Είναι η ίδια πολιτική που εφάρμοσαν και ομονοούν όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και η δήθεν αριστερή κυβέρνηση του «ΣΥΡΙΖΑ».
Αυτήν την πολιτική υλοποιούν και τα τοπικά τους στελέχη στους Δήμους και Περιφέρειες.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, δύο από τους τρεις συμβούλους  του ΣΥΡΙΖΑικού “προοδευτικού μετώπου” απουσίαζαν (ανάμεσα τους και ο επικεφαλής τους) ενώ ο τρίτος που ήταν παρών, συμφώνησε στην κατάπτυστη διαδικασία, χωρίς καν να καταψηφίσει το θέμα (ψήφισε «λευκό»).

Την ίδια “παρουσία” είχαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αξίζει να αναφερθεί πως η κατάπτυστη απόφαση ψηφίστηκε από μόλις 10 συμβούλους της διοίκησης , ενώ οι σύμβουλοι της δήθεν «προοδευτικής αντιπολίτευσης» αριθμούν 12 συμβούλους.

Η μόνη πραγματικά γνήσια εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση» που οι δύο δημοτικοί σύμβουλοί της στάθηκαν αγωνιστικά παρόντες σε όλες τις μάχες που έδωσαν οι εργαζόμενοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.