Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Παρουσίαση των πρώτων 60 Υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νεάπολης-Συκεών


Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με κλίμα αισιοδοξίας και ενθουσιασμού, έγινε η παρουσίαση των πρώτων 60 υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νεάπολης Συκεών.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Σαλονικιός Χρήστος, Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και η Ανδρονικίδου Άρτεμης, Πτυχιούχος Φιλόλογος, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.




Παραθέτουμε την ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Μπάμπη Βέλλη.

Φίλες και Φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Μας έχουν μείνει λιγότερο από δύο μήνες από την ημερομηνία των Δημοτικών, Περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών.

Μπροστά μας ανοίγονται μεγάλες προκλήσεις.
Είμαστε έτοιμοι με αισιοδοξία και ενθουσιασμό να αναμετρηθούμε με αυτές.
Να αναμετρηθούμε με το μπλοκ των άλλων πολιτικών δυνάμεων, που οι όποιες μικροδιαφορές τους και ο κουρνιαχτός που σηκώνουν δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία τους στις γενικότερες πολιτικές κατευθύνσεις.

-        Πολιτικές που θυσιάζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στο βωμό των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων
-        Πολιτικές που πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για τον λαό μας και για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της Ελλάδας και της μετατροπής της στο χρήσιμο μεντεσέ για την υλοποίηση των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών των αμερικανοNATOϊκών ιμπεριαλιστών.

Με βάση αυτές τις πολιτικές και με τις μεταρρυθμίσεις του «Καποδίστρια» του «Καλλικράτη», και του «Κλεισθένη» πέρασαν τις αναγκαίες για το κεφάλαιο προσαρμογές στους Δήμους και στις Περιφέρειες, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου.

Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν – Δημοτικές, Περιφερειακές, Ευρωεκλογές αλλά και τις Βουλευτικές, όποτε κι αν έρθουν – το πραγματικό δίλλημα που μπαίνει μπροστά στον λαό είναι:
Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο,
που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές
ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού,
ν’ ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξει ριζικά επιτέλους
αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα;

Άλλωστε  ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί, μαζί με τους δημάρχους και περιφερειάρχες τους, που είτε έχουν χρίσμα είτε φορούν τη μάσκα του ανεξάρτητου υλοποίησαν κατά γράμμα τις επιταγές κυβέρνησης και ΕΕ.

Παρά τον κουρνιαχτό που σηκώνουν  ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ:

1) Στην προώθηση και στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Όχι μόνο αποδέχονται τους σχεδιασμούς και τις ανάγκες των επιχειρήσεων, αλλά και τις υιοθετούν.

Αυτές – τις ανάγκες των επιχειρηματιών – προωθούν σε προτεραιότητα και χρηματοδοτούν από το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ τα έργα και τις δράσεις που απαντούν στις ανάγκες τους, βάζοντας στο περιθώριο ή παραπέμποντας στις καλένδες έργα και υποδομές που μπορούν να ανακουφίσουν και να βελτιώσουν τη θέση της λαϊκής οικογένειας.

Διαπλέκεται όλο και περισσότερο η δράση και οι λειτουργίες τους με αυτές των επιχειρηματικών ομίλων. Εκχωρούν είτε άμεσα είτε μέσω συμπράξεων (ΣΔΙΤ) σημαντικούς τομείς βαθαίνοντας την εμπορευματοποίησή τους, καθιστούν πιο δύσκολη την πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων σ’ αυτές.

2) Αποδέχονται τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, επιδιώκοντας την Οικονομική Αυτοδυναμία των Δήμων.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη:
-        Διεύρυνση της Ανταποδοτικότητας σε κάθε λειτουργία και υπηρεσία του Δήμου
-        Μετατροπή των Δήμων σε ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό (ΕΝΦΙΑ, Δημοτικοί Φόροι, κλπ)

3) Προωθούν τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος.
Στο όνομα της «αποκέντρωσης» το απαλλάσσουν από τις ευθύνες του για την παροχή των κοινωνικών υπηρεσιών στην Παιδεία, την Υγεία και ιδιαίτερα στην Πρόνοια, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.
Συμβάλλουν στη συρρίκνωση και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην κατατεμάχιση και εμπορευματοποίησή τους.
Αξιοποιούν αλλά και ενθαρρύνουν την ύπαρξη και λειτουργία των διάφορων ΜΚΟ και των λεγόμενων κοινωνικών συνεταιρισμών, που αποτελούν μηχανισμούς για τη διαχείριση και αναδιανομή της φτώχειας αλλά και για την ανακύκλωση της ανεργίας χρησιμοποιώντας αναλώσιμους, φτηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.

4) Στο όνομα της βιωσιμότητας αποδέχονται τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τη μείωση των εργαζόμενων με σταθερή απασχόληση, τη φαλκίδευση των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Προχωρούν στο ξεζούμισμα και στην εντατικοποίηση των εργαζόμενων που αποτελεί και τη μήτρα του πολλαπλασιασμού των εργατικών ατυχημάτων.
Για συγκρίνετε την στάση δύο Δημάρχων:
Την ίδια στιγμή που η διοίκηση του Δήμου μας στέλνει 22 συμβασιούχους εργαζόμενους στο Εφετείο, με στόχο την απόλυσή τους, στην Πάτρα ο κομμουνιστής Δήμαρχος πηγαίνει στα δικαστήρια για να υπερασπιστεί το αίτημα των εργαζομένων στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

5) Ισχυροποιείται όλο και περισσότερο ο ρόλος της ΤΔ ως θεσμός χειραγώγησης και ενσωμάτωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Περνούν τον εφησυχασμό πως από μόνα τους θα βελτιωθούν σιγά-σιγά τα πράγματα, πως δεν χρειάζονται αγώνες και κινητοποιήσεις,
Με το ψευτοδίλλημα πάντα της επιλογής του μικρότερου κακού, οδηγούν σε μόνιμη εξαθλίωση πλατιά λαϊκά στρώματα
Μειώνουν τις απαιτήσεις της νεολαίας στους μισθούς, στη μόνιμη και σταθερή εργασία, στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, στον ελεύθερο χρόνο, κλπ





Από την άλλη μεριά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι σύντροφοι και συναγωνιστές σε μαζικούς φορείς, σε σωματεία και συλλόγους,  πρωτοστάτησαν στους αγώνες για να μην φορτωθεί ο λαός τα βάρη της κρίσης.
Δεν τα διπλώσαμε μπροστά στις επιθέσεις και τις δυσκολίες που δεχτήκαμε.
Βοηθήσαμε την αντίσταση των εργαζομένων στις αντεργατικές επιλογές της διοίκησης του Δήμου και στην καλύτερη οργάνωση των αγώνων τους.

Δεν υπήρξε λαϊκό πρόβλημα που η «Λαϊκή Συσπείρωση» να μην το ανέδειξε και να μην αγωνίστηκε για την λύση του.
Από τα ζητήματα της εκπαίδευσης και έλλειψης σχολικών αιθουσών, μέχρι τα προβλήματα των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.
Από τα προβλήματα καθαριότητας, πρασίνου, προστασίας του Σέϊχ Σου, μέχρι ζητήματα αντισεισμικής προστασίας και στατικής επάρκειας των σχολικών κτηρίων και παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών.
Από τα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών, μέχρι τα προβλήματα πλειστηριασμών σπιτιών λαϊκών οικογενειών.
Συγκεκριμένες προτάσεις για βοήθεια άνεργων, φτωχών και πολύτεκνων οικογενειών, για άτομα ΑΜΕΑ, για την ελάφρυνση της λαϊκής οικογένειας από τα δυσβάστακτα ανταποδοτικά τέλη, για κατάργηση της Δημοτικής Φορολόγησης, για την δωρεάν συμμετοχή όλων των παιδιών στα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα του Δήμου, για την κατάργηση της οικονομικής συνδρομής σε βρεοφονηπιακούς σταθμούς, κλπ
Δεν έχει παρά να ξεφυλλίσει κάποιος τα δεκάδες τεύχη του περιοδικού «ΑΙΧΜΗΡΑ» ή να περιηγηθεί στο blog της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νεάπολης-Συκεών για να μάθει την πολύ πλούσια δράση της.
Αυτά δεν έγιναν μόνο από τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά κυρίως από την δράση δεκάδων συναγωνιστών, φίλων και συντρόφων που μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από μαζικούς φορείς της πόλης, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων κλπ. ανέπτυξαν μια πολύπλευρη δραστηριότητα αντιμετώπισης των μεγαλύτερων τουλάχιστον λαϊκών προβλημάτων.
Σε αρκετά βέβαια από αυτά δεν μπορέσαμε να δώσουμε τη λύση που εμείς επιθυμούσαμε.
Οι δυνάμεις μας δεν επαρκούσαν γι αυτό.
Ένα πάντως είναι σίγουρο, ότι δεν σταθήκαμε αδιάφοροι παρατηρητές με σταυρωμένα τα χέρια.


Απευθύνουμε κάλεσμά σε όλους όσους βρεθήκαμε δίπλα δίπλα στους αγώνες για να σωθεί το μεροκάματο, η δουλειά.

Στους εκατοντάδες συμβασιούχους του Δήμου μας, στην καθαριότητα, στα ΚΔΑΠ, στους Παιδικούς-Βρεφικούς Σταθμούς, στα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα, που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή εργασία, γιατί μόνιμες και διαρκείς είναι οι ανάγκες που καλύπτουν, γιατί μόνιμες και διαρκείς είναι και οι ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους

Σ’ αυτούς που μαζί παλέψαμε για να σωθούν τα σπίτια λαϊκών οικογενειών από τους πλειστηριασμούς

Σε όλους όσους ξέρουν πως τα μνημόνια δεν τελειώσανε. Είναι εδώ και βασιλεύουν στους μισθούς και τις συντάξεις, στα πετσοκομμένα εργατικά δικαιώματα, στις κουτσουρεμένες δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία, στα ανύπαρκτα έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Απευθύνουμε το κάλεσμά μας σε όλους όσους δεν ξέπλυναν στη συνείδησή τους τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, όπως με κάθε ευκαιρία κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε όλους όσους εξοργίζονται με τα σουλάτσα του Αμερικανού πρέσβη στα υπουργεία, στα δημαρχεία και τις Περιφέρειες.

Σε όλους τους τίμιους αγωνιστές, ανθρώπους του μόχθου που νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί... Και δεν παραχωρούν τους αγώνες τους, τις αξίες και τα ιδανικά τους... Την ιστορία τους και την ιστορία αυτού του τόπου... Τους ηρωικούς αγώνες του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ, για να τους λερώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του.

Το κάλεσμά μας απευθύνεται σε όλους όσοι απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα. Και όλοι τους, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν όμως πως η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.



Μπροστά σε αυτές τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τις ευρωεκλογές αλλά και τις βουλευτικές εκλογές, είναι μια ευκαιρία να ξαναδώσουμε στην έννοια της προόδου – που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί – το πραγματικό της περιεχόμενο.

Τι είναι λοιπόν σήμερα το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο;
Είναι τα 586 ευρώ μεικτά, με τη βούλα του υπουργείου και μάλιστα μόνο όταν και αν το επιτρέπει η καπιταλιστική οικονομία; 'Η η σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα;
Τι είναι το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο; Να περιμένεις να ανοίξει η πλατφόρμα για να πάρεις ένα επίδομα με ψίχουλα, να μπαλώσεις καμιά τρύπα;
'Η να απολαμβάνεις σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα;
Τι είναι πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο; Να σε στραγγίζουν στους φόρους για να πιαστούν τα πλεονάσματα; 'Η να ξηλωθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που συνεχίζουν να ματώνουν το λαό για τα κέρδη των λίγων εκμεταλλευτών;
Τι είναι πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο; Να υπηρετούμε τα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ; 'Η να εναντιωθούμε σ' αυτά για να ζήσουμε ειρηνικά, με φιλία και συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς;

Σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, το ερώτημα παραμένει το ίδιο:
Ανάπτυξη για ποιον και από ποιον;


Οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις που έγιναν και εξελίσσονται στην Τοπική Διοίκηση ούτε έφεραν ούτε ποτέ θα φέρουν ανάπτυξη προς όφελος του λαού.
Καμία φιλολαϊκή περιφερειακή ή τοπική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει όσο η γενική πολιτική της χώρας έχει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ανάπτυξη λοιπόν με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής μας; 
'Η με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που όλο και πιο πολύ περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών;

Εδώ κρίνονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι εκλεκτοί τους.
Ανεξάρτητα αν έχουν το χρίσμα ενός ή παραπάνω κομμάτων.
Ανεξάρτητα αν κατεβαίνουν με την προβιά του δήθεν ανεξάρτητου, υπερκομματικού κ.λπ., η οποία τελευταία πολύ φοριέται...

Είναι προοδευτικό και σύγχρονο να προωθούν μόνο έργα με βασικό κριτήριο ποια είναι «επιλέξιμα» από την ΕΕ;
 και όχι - όπως θα έπρεπε – για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών;

Για δείτε σαν παράδειγμα.
Στα Πεύκα υπάρχει οξυμένη ανάγκη – χρόνια τώρα – για κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων. Αντί γι αυτά κατασκευάζονται πανάκριβες παιδικές χαρές
Το ίδιο και στις Συκιές για τις ανάγκες των Νηπιαγωγείων. Παρόλο που υπάρχουν οι σχολικοί χώροι, σχολεία δεν γίνονται
Το ίδιο για την αντισεισμική προστασία των δημοτικών και δημόσιων κτηρίων  (ΙΚΑ Νεάπολης, μελέτη στατικής επάρκειας σχολείων, κλπ.)


Η παράταξη του κ. Δανιηλίδη, πλασάρεται σαν επιτυχημένη, με βασικό επιχείρημα πως αφού βγαίνει τόσες τετραετίες, δεν μπορεί παρά να είναι μία καλή διοίκηση.

Οι πολλές τετραετίες όμως δεν εμπόδισαν αρκετές λαϊκές οικογένειες της περιοχής να μένουν σε παγωμένα σπίτια γιατί δεν έχουν λεφτά να τα θερμάνουν,
ούτε εμπόδισαν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια τους γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό.
Το πολύ μεγάλο ποσοστό των κατοίκων αποτελείται από λαϊκά νοικοκυριά.
Εργάτες, μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι.
Η φτώχεια, η ανεργία και η μερική απασχόληση «τσακίζουν κόκκαλα».
Παρόλα αυτά για να στείλει κάποιος το παιδί του στα πολιτιστικά ή αθλητικά τμήματα του Δήμου χρειάζεται να πληρώσει.
Το ίδιο πρέπει να πληρώσει και στους Δημοτικούς παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς, αν δεν έχει επιλεγεί στις ελάχιστες δωρεάν θέσεις των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Νηπιαγωγεία του Δήμου στεγάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες νοικιασμένων μαγαζιών, χωρίς αυλή για να παίζουν, πάνω σε κεντρικούς λεωφορειόδρομους γεμάτους καυσαέριο.
Για Δημοτικά σχολεία χρησιμοποιούνται κτήρια του πιο προηγούμενου αιώνα που είχαν κατασκευαστεί για κελιά μοναχών.
Λυόμενες αίθουσες κλείνουν τον αύλειο χώρο σχολείων για να στοιβάξουν όπως μπορούν μαθητές που δεν χωρούν στις κανονικές αίθουσες και η διοίκηση του Δήμου παρουσιάζει τις χιλιάδες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων που έγιναν επί των κυβερνήσεων τους, σαν «πρόοδο».
Την ίδια πολιτική συνεχίζει και σήμερα.

Κύριος εκφραστής όλων των αντιδραστικών διατάξεων και μέτρων που έχουν να κάνουν με την Τοπική Διοίκηση:
-        Πρωτοστάτησε για να καταργηθούν στον ανώτατο δυνατό βαθμό οι μόνιμες θέσεις εργασίας και να αντικατασταθούν από συμβασιούχους, πρακτικάριους, εργαζόμενους με ευέλικτα ωράρια, χωρίς δικαιώματα και με μισθούς ψίχουλα.
-        Αποτελεί τον κήρυκα της «οικονομικής αυτοδυναμίας» των Δήμων γι αυτό και ζητά να αναλάβει η Τοπική Διοίκηση την είσπραξη αντιλαϊκών φόρων (όπως ο ΕΝΦΙΑ) με το επιχείρημα μάλιστα πως είναι πιο ικανοί στην είσπραξη αυτών των φόρων. ΔΕΝ είναι τυχαίο ότι βάζει μπροστά προγράμματα ελέγχου και επαλήθευσης των τετραγωνικών μέτρων των σπιτιών – μη και του ξεφύγει κανένα τετραγωνικό ενώ δεν κάνει τίποτα για τους συνεχώς μειούμενους ΚΑΠ. 
-        Προωθεί την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου γι αυτό και δίνει κομμάτια εργασίας από το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, τη συντήρηση αυτοκινήτων, δημοτικούς χώρους παρκινγκ και αναψυχής, ακόμη και τις Δημοτικές κατασκηνώσεις στην Ποτίδαια Χαλκιδικής σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
-        Εξυπηρετεί με τη στάση του μεγάλους και μικρότερους επιχειρηματίες. Τρανταχτό παράδειγμα η βοήθεια που προσφέρει στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ για να του επιτραπεί η καρκινογόνος καύση απορριμμάτων. Επιτρέπει επίσης σε μεγαλοεργολάβο της περιοχής να καταπατά ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο που είναι χαρακτηρισμένο σαν χώρος πρασίνου και να το μετατρέπει σε παρκινγκ για τις ανάγκες της επιχείρησης του. Το ίδιο επιτρέπει σε μια σειρά μικρότερων επιχειρηματιών να κλείνουν εντελώς τα πεζοδρόμια, αναγκάζοντας ηλικιωμένους, παιδιά και γονείς να περπατάνε πάνω στο οδόστρωμα.
-        Ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν να προϋπαντήσουν τους Γερμανούς και Γάλλους επενδυτές που προωθούν εργοστάσια καύσης απορριμμάτων και θέλουν να τα στήσουν και καταμεσής της πόλης, παρουσιάζοντας τα σαν οικολογικά.
-        Αρνούνται να στηρίξουν τα λαϊκά νοικοκυριά απέναντι στους πλειστηριασμούς γι αυτό και κρύβονται πότε πίσω από τους νόμους και πότε πίσω από την ευθύνη τους απέναντι στους υπαλλήλους του Δήμου.  Αρνήθηκαν ακόμη και ψήφισμα που ζητούσε να έχει το Δημοτικό Συμβούλιο δικαίωμα να σβήνει μικρά χρέη λαϊκών νοικοκυριών όταν το κρίνει αναγκαίο.
-        Δεν προχωρούν στον έλεγχο στατικότητας και καταλληλότητας δημόσιων και δημοτικών χώρων, βάζοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα ακόμη και την ζωή μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων
-        Κανένα έργο δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια για τη σωστή συλλογή των όμβριων υδάτων με αποτέλεσμα περιοχές του Δήμου να πλημυρίζουν με την πρώτη βροχή, ενώ υπάρχουν ακόμη περιοχές και σπίτια που χρησιμοποιούν βόθρους γιατί δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης



Η παράταξη που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από το 2010 και μετά αλλάζει και τον επικεφαλής και την ονομασία της παράταξης τους.
Κάθε φορά βέβαια δίνουν όρκους πίστης και συνέπειας αλλά στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις γίνεται πάλι μία από τα ίδια.
Αυτή είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση που παρουσιάζονται για μια ακόμη φορά με νέο πρόσωπο υποψηφίου και νέα παράταξη.
Υλοποιώντας τις γενικότερες κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «προοδευτικών μετώπων», συνεργάζονται τώρα με ένα κομμάτι μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, βαφτίζοντας τον υποψήφιο Δήμαρχο τους «ανεξάρτητο».
Η «προοδευτικότητά» τους σε τίποτα βέβαια δεν τους εμπόδισε να συγκατοικούν επί δύο χρόνια στην ίδια παράταξη με ακροδεξιούς συμβούλους, ρατσιστικών αντιλήψεων, όπως δεν εμπόδισε και την κυβέρνηση τους να στείλουν τα ΜΑΤ χτυπώντας στο ψαχνό, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν να πλησιάσουν τον χώρο που θα μίλαγε ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, στον Δήμο μας.
Η δήθεν «ανεξαρτησία» τους σε τίποτα δεν τους εμποδίζει να ομονοούν στις περικοπές των ΚΑΠ, στην «ανταποδοτικότητα», στην Δημοτική φορολόγηση, στην διάσπαση του ενιαίου Δημόσιου φορέα στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πολιτική κλπ.
Ο ρόλος τους στην ουσία περιορίζεται στην πολεμική απέναντι στο ΚΚΕ και την «Λαϊκή Συσπείρωση» όπως και στην υποστήριξη όλων των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης τους.
Έχουν απόλυτη ταύτιση πολιτικής με την διοικούσα παράταξη και αυτό είναι φυσικό αφού στελέχη των δύο παρατάξεων είναι ταυτόχρονα και στελέχη του ίδιου πολιτικού κόμματος, του ΠΑΣΟΚ.


Η παράταξη της ΝΔ έχει επικεφαλής τον κ. Ζάχαρη
Αποτελούν την συνέχεια των κων Φασφαλή και Χατζηκυριάκου, που είναι εντελώς εξαφανισμένοι όχι μόνο από κάθε κοινωνικό πρόβλημα που απασχολεί την λαϊκή οικογένεια του Δήμου μας αλλά ακόμα και από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τώρα με νέα “φορεσιά” η παράταξη της ΝΔ αντιπαρατίθεται στη διοίκηση του Δήμου όχι σε ζητήματα πολιτικής αλλά στο ότι βλέπουν μια «κούραση» και «κόπωση» του Δημάρχου!!!
Δεν θα μπορούσαν να έχουν πολιτική αντιπαράθεση όταν βαδίζουν ακριβώς στα ίδια χνάρια
Αυτό που υπερτονίζουν, παίζοντας με τα φοβικά σύνδρομα των κατοίκων, στην προπαγάνδα τους– όχι μόνο αυτοί αλλά όλες οι άλλες παρατάξεις – είναι η αύξηση της αστυνόμευσης.
Δημοσιεύσαμε τις θέσεις τους – όπως και τη δική μας – στο blog της ΛΑ.ΣΥ.


Σύντροφοι και συντρόφισσες
Φίλοι και φίλες

Σε αυτές τις εκλογές ο λαός μας μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά, δυναμώνοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμους και Περιφέρεις.

Μπορούμε να δώσουμε αποφασιστικό χτύπημα στο συμβιβασμό με τη φτώχεια

Μπορούμε να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους οποίους εμπλέκει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα και το λαό μας.

Η συστράτευση με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σημαίνει οργάνωση - πάλη - διεκδίκηση για ό,τι δικαιούμαστε ως λαός και πόλη, σημαίνει ότι ο λαός βγαίνει στο προσκήνιο, συμμέτοχος στην υλοποίηση της πολιτικής του δήμου μέσα από λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές που εκεί θα σχεδιάζει, αλλά και θα λογοδοτεί η διοίκηση του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα για τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών  Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει:

-        Μείωση των δημοτικών τελών στις εργατικές-λαϊκές οικογένειες στους μικρούς καταστηματάρχες και βιοτέχνες και αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις, τα πολυκαταστήματα, τις τράπεζες.
-        Μείωση – με στόχο την εξάλειψη – των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς και στα προγράμματα Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου.
-        Διεκδίκηση ελεύθερων χώρων για εκπαίδευση, αθλητισμό, αναψυχή. Καμία παράδοση δημοτικής γης σε ιδιώτες για επιχειρηματική δραστηριότητα.
-        Διεκδίκηση πόρων για την ανέγερση σχολικών συγκροτημάτων σε περιοχές του Δήμου που λείπουν
-        Αξιοποίηση της παραλιακής Δημοτικής έκτασης στην Ποτίδαια Χαλκιδικής για τα παιδιά (και όχι μόνο) του Δήμου μας.
-        Διεκδίκηση κονδυλίων και έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, αλλά και την αντισεισμική θωράκιση των σχολειών.
-        Αναβάθμιση των χώρων Αθλητισμού και προσβασιμότητα σε όλες τις ομάδες της πόλης, αλλά και στους δημότες για μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.
-        Διεκδίκηση να δημιουργηθούν πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας σε περιοχές του Δήμου μας και να είναι πλήρως στελεχωμένα με ιατρικό και διοικητικό προσωπικό ώστε σε κάθε περιοχή να μπορεί ο λαός να εξυπηρετηθεί άμεσα.
-        Φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑΜΕΑ και των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών, με την πρόσληψη του αναγκαίου για την λειτουργία τους προσωπικό.
-        Καλύτερη δικτύωση των συγκοινωνιών της πόλης με ένωση όλων των περιοχών του Δήμου μας.
-        Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει τις ανάγκες του δήμου,
-        Κατάργηση του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου και την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.

Το ψηφοδέλτιο που συγκροτείται, συμμετέχει κόσμος που έχει συμπορευτεί μαζί μας στους αγώνες, εργαζόμενοι που πρωτοστατούν μέσα από τα Σωματεία τους στο χώρο δουλειάς τους, συναγωνιστές από το χώρο της εκπαίδευσης και από το κίνημα γονέων, δραστήριοι άνθρωποι που συμμετέχουν ενεργά σε φορείς της πόλης, νέοι και νέες που παλεύουν για τα δικαιώματα της νέας γενιάς.

Είμαστε δυνατοί - είμαστε αισιόδοξοι - παλεύουμε για το δίκιο
και στο τέλος θα βγούμε νικητές


Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση των πρώτων 60 υποψηφίων του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νεάπολης-Συκεών.

Αθανασιάδης
Μάριος
Ανδρονικίδης
Γιάννης
Αποστολίδου
Χριστίνα
Βασιλειάδης
Χαράλαμπος
Βελδεμίρης
Στεφανία
Γκοντολιά
Ελένη
Γουσόπουλος
Αλέξης
Γρηγοριάδου
Ίρις
Γρηγοριάδου
Ρόζα
Γρηγορίου
Φιλιώ
Δόλιας
Θανάσης
Εζώβαλη
Σοφία
Εμμανουηλίδης
Θεόδωρος
Ζούρκα
Μάριος
Καλομοίρη
Μελπομένη
Καστρίδου
Κατερίνα
Κατσάνης
Γιώργος
Κατσιμένης
Κώστας
Καφετζή
Αναστασία
Κορομπόκη
Γιώτα
Κουντουρέλης
Γρηγόρης
Κωνσταντινίδης
Παναγιώτης
Λαζαρίδης
Στέλιος
Λίβα
Μαρία
Μαμούχας
Σωτήριος 
Μαντούδης
Απόστολος
Μανώλης
Κώστας
Μαραγκού
Μαρία
Μαστρακούλης
Δημήτρης
Μητρούσης
Αλέξανδρος
Μητσόπουλος
Κώστας
Μοσχόβου
Εριφύλη
Μπαρούτας
Κώστας
Μπαρτζώκας
Σταύρος
Μπατζάκα
Ροζαλία
Ντεκουμές
Χρήστος
Ντόγκας
Γιώργος
Παναγιωτίδης
Άρης
Παπαδόπουλος
Δημήτρης
Παπαδόπουλος
Παναγιώτης
Παπαδοπούλου
Χρυσάνθη
Παπατριανταφύλλου
Εύη
Παυλίδης
Παναγιώτης
Πιπερίδης
Γιάννης
Πλίτσης
Άλκης
Πρεμέτη
Ελένη
Σαλονικιός
Δημήτρης
Σιβρίδης
Άγγελος
Σταματίου
Χρήστος
Στεφανίδης
Δημήτρης
Τερζηβασιλειάδου
Ρένα
Τριανταφύλλου
Γεωργία
Τριλυράκης
Σταύρος
Τσιναρίδης
Κώστας
Τσοχανταρίδου
Σοφία
Φραγγής
Γιάννης
Φραγκουλίδης
Άρης
Χαραλαμπίδης
Μιχάλης
Χατζηϊωαννίδης
Άρης
Ψάλτου
Αντωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.