Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Καταγγελία ρατσιστικής επίθεσης



Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης-Συκεών καταδικάζει τη ρατσιστική επίθεση που έγινε σε σπίτι Ιρακινών μεταναστών με τρία μικρά παιδιά, στη Δημοτική Ενότητα της Νεάπολης.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 19 Φλεβάρη τα ξημερώματα, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στο μπαλκόνι του σπιτιού τους (στον πρώτο όροφο) με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά, περιορισμένης έκτασης ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του πατέρα της οικογένειας, Μοχάμεντ.

Την υπόθεση ανέλαβε να εξιχνιάσει το τμήμα ρατσιστικής βίας της κρατικής ασφάλειας.
Δεν είναι η πρώτη φορά στον Δήμο μας, που ακροδεξιά-ρατσιστικά στοιχεία προκαλούν με την συμπεριφορά τους.

Τα τελευταία χρόνια έχουν σπάσει την τζαμαρία δύο κομματικών γραφείων του ΚΚΕ, ενώ έγραψαν υβριστικά συνθήματα σε τρίτο.

Δράση ακροδεξιών στοιχείων εμφανίστηκε ακόμη και μέσα σε συλλόγους γονέων όπου με συκοφαντίες και υβριστικούς χαρακτηρισμούς προσπάθησαν να διαγράψουν μέλος του Δ.Σ. συλλόγου επειδή είναι δραστήριο μέλος του ΚΚΕ.

Φυσικά δεν τους βγήκε σε καλό γιατί τελικά απομονώθηκαν από τους ίδιους τους γονείς.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου μας, κάθε λαϊκή οικογένεια, να καταδικάσει τέτοιου είδους ρατσιστικές ενέργειες. Να απομονώσουν τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Σοβαρές ευθύνες φέρνουν και δημοτικές παρατάξεις του Δήμου, που στο όνομα της ψηφοθηρίας, δεν διστάζουν να συμπεριλάβουν συμβούλους με ακραίες ρατσιστικές αντιλήψεις, που με την συμπεριφορά τους υποκινούν στην πράξη παρόμοιες ενέργειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.