Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Τα ταμειακά αποθέματα των Δήμων … και τα ανεξάντλητα αποθέματα αντικομμουνισμού του ΣΥΡΙΖΑ!


Τα ταμειακά αποθέματα των Δήμων …

Κατά τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Νεάπολης Συκεών στάθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ενάντια στην αρπαγή των αποθεματικών από τα ταμεία Δήμων και Περιφερειών.

Αυτό που στην πραγματικότητα επιζητά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσει ένα ακόμη ματωμένο πλεόνασμα χρημάτων (χρήματα που δεν αρπάζονται μονάχα από την Τοπική Διοίκηση αλλά και από Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, κ. ά.) με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει σαν “μαξιλάρι ασφάλειας”, σαν «εγγύηση», για την διασφάλιση φτηνότερου δανεισμού των επιχειρηματικών ομίλων στις μπίζνες που ετοιμάζουν.

 Αυτός είναι και ο λόγος που στο λεξιλόγιο της Κυβέρνησης οι "δανειστές" μετατράπηκαν σε "θεσμούς της χώρας”, τους οποίους τώρα τρέχει να εξυπηρετήσει.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ και της διοίκησης του Δήμου, ακριβώς επειδή δεν θέλουν να θίξουν μία πολιτική με την οποία στην ουσία συμφωνούν απόλυτα και την υπηρετούν ποικιλόμορφα τα τελευταία 5 χρόνια.

Καμώνονται πως τάχα πέτυχαν μια μεγάλη νίκη, γιατί μετατέθηκε η ημερομηνία έναρξης εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης λίγους μήνες μετά (Ιούνης 2019)!!!

«Άδειο ρούχο» η νίκη τους, «άδειο ρούχο» και οι δήθεν διεκδικήσεις τους.
Άχνα δεν βγάζουν για τις συνεχιζόμενες και ολοένα μεγαλύτερες περικοπές των ΚΑΠ (Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων). Αντίθετα βάζουν πλάτες στα καλέσματα κυβέρνησης, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΕΕ να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα λαϊκά νοικοκυριά με επιπρόσθετους Δημοτικούς φόρους και ανταποδοτικά τέλη για να λειτουργούν στοιχειωδώς οι υπηρεσίες τους.

Επιζητούν να αναλάβουν οι ίδιοι την είσπραξη απεχθών και αντιλαϊκών φόρων (όπως του ΕΝΦΙΑ) διαβεβαιώνοντας πως είναι πιο ικανοί «εισπράκτορες».
Αυτό σημαίνει στην πράξη η «οικονομική αυτοτέλεια» και η «οικονομική αυτοδυναμία» που επιζητούν.
Εκεί εντοπίζονται οι “διαφωνίες” τους και οι «κοκορομαχίες» τους.

Καμιά εμπιστοσύνη σε δημάρχους και παρατάξεις διαχειριστές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ικανοί Δήμαρχοι είναι αυτοί που δεν είναι "yes men" της κυρίαρχης πολιτικής, που έχουν διαλέξει μετερίζι μαζί με τους εργαζόμενους, που οργανώνουν τον λαό να αντισταθεί, να αντεπιτεθεί, να διεκδικήσει αυτό που πραγματικά του ανήκει.

… και τα ανεξάντλητα αποθέματα αντικομμουνισμού του ΣΥΡΙΖΑ


Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ απεγνωσμένα ζητούσαν να μη συζητηθεί το θέμα.
-        «Μα αφού η κυβέρνηση έδωσε παράταση, ποιος ο λόγος να το συζητήσουμε».
-        «Θέλετε να κάνετε μια συζήτηση με μοναδικό σκοπό να επιτεθείτε στην κυβέρνηση».
Αυτά ήταν τα επιχειρήματά τους, με στόχο να σταματήσουν τη συζήτηση του θέματος.

Όταν δεν τα κατάφεραν τότε εξαπέλυσαν, για άλλη μια φορά, τα ανεξάντλητα αποθέματα του αντικομμουνισμού που διαθέτουν για να οδηγηθούν στα όρια της αυτογελοιοποίησης τους.
Και τι δεν είπαν.

Αφού “κατηγόρησαν” τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πως τους επιτίθενται προσωπικά “ανεβάζοντας” και “κατεβάζοντάς” τους … «κυβερνητικούς» (προφανώς και αυτοί ακόμα το εισπράττουν σαν προσβολή), μετά δήλωσαν πως θλίβονται γιατί «ένα λαϊκό κόμμα (ΚΚΕ) έχει φτάσει σήμερα να μη λέει τίποτα και να είναι άχρηστο», προσπαθώντας με “προσωπικές” επιθέσεις «να μειώσει την ροή των ψηφοφόρων που χάνει»!!!

Το κλου όμως του αντικομμουνιστικού τους οίστρου το κράτησαν στο τέλος όπου χαρακτήρισαν το ΚΚΕ ως «Ρετάλι της κουρελούς αντιπολίτευσης»
Ποιοι τα λένε αυτά;

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο.
-        Αυτοί που ζητάνε να αρπάξουν τα αποθεματικά των Δήμων, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Νοσοκομείων, των Πανεπιστημίων για να βοηθήσουν την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων
-        Αυτοί που ζητάνε να οδηγήσουν στο υπερταμείο κάθε ακίνητο του Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων των Δήμων) για τον ίδιο λόγο, εξυπηρέτησης δηλαδή των επιχειρηματιών
-        Αυτοί που οδήγησαν την εργατική λαϊκή οικογένεια, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μια διαρκή εξαθλίωση και στα αδιέξοδα της φτώχειας και της ανεργίας.
-        Αυτοί που έγιναν οι καλύτερες υπηρετριούλες των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, μετατρέποντας την χώρα μας σε μια απέραντη στρατιωτική βάση, εξυπηρετώντας τους εγκληματικούς τους σχεδιασμούς ενάντια σε γειτονικούς λαούς, αλλά και στον δικό μας.

Αυτοί λοιπόν τολμούν να κουνούν το δάχτυλο και να κατηγορούν το ΚΚΕ.
Δεν τους αξίζει μήτε ο χλευασμός, παρά μόνο η παραπομπή σε κάποιους στοίχους του Βάρναλη:

Ἂν θέλεις νὰ χαρεῖς
τὴ λεφτεριά, νωρὶς
γίνε προδότης, γίνε!
Τιμή, ντροπὴ δὲν εἶναι.

Θά ῾ναι μαζί σου οἱ νόμοι
κι ἡ πλερωμένη γνώμη!
Πέτα τὴν ἀνθρωπιά σου
κι ἀπ᾿ τὸν ἀφέντη πιάσου!

Κι ἅμα σὲ φτύνει ἀφτός,
νὰ κάθεσαι σκυφτὸς
καὶ θά ῾χεις τὰ πρωτεῖα
στὴ σάπια πολιτεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.