Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Αίθουσες για σχολεία να γίνουν … αποδυτήρια!


Αυτό πρότεινε η Διοικούσα παράταξη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (5 Δεκεμβρίου 2018).

Το ζήτημα αφορά δύο λυόμενες προκατασκευαζόμενες αίθουσες, που ενώ παραγγέλθηκαν για να χρησιμοποιηθούν ως σχολικές αίθουσες του 7ου και 14ου Νηπιαγωγείων Νεάπολης, τώρα η διοίκηση του Δήμου προτείνει να χρησιμοποιηθούν σαν … αποδυτήρια αθλητικών εγκαταστάσεων!!!

Παρουσιάζουν σαν δικαιολογία ότι το οικόπεδο που θα έπρεπε να τοποθετηθούν – παρ’ ότι είναι χαρακτηρισμένος χώρος για Νηπιαγωγεία – ανήκει ακόμα στις Κτηριακές Υποδομές (πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων) και όχι στον Δήμο!

Δεν είναι η πρώτη φορά που Κυβέρνηση και Δήμος παίζουν μπαλάκι – στις πλάτες γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών – τις οξυμένες ανάγκες για σχολικές αίθουσες.

Επί δύο και πλέον δεκαετίες το ίδιο παιχνίδι παίζονταν (και συνεχίζει μέχρι σήμερα) και για ένα άλλο οικόπεδο στις Συκιές που ενώ βρίσκεται στην ιδιοκτησία του δημοσίου, σχολείο τελικά δεν γίνεται, ενώ την ίδια στιγμή μικροί μαθητές στοιβάζονται σε ακατάλληλες νοικιασμένες αίθουσες μαγαζιών, χωρίς αυλή, με επικίνδυνες τζαμαρίες, μπροστά σε κεντρικές λεωφόρους.

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατήγγειλαν τη στάση της διοίκησης του Δήμου αλλά και της κυβέρνησης για εσκεμμένη καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματος.

Μετά από τις πιέσεις που δέχτηκε η διοίκηση του Δήμου, αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.