Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης-Συκεών«Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μία έντονη προσπάθεια ακροδεξιών-εθνικιστικών στοιχείων να εισχωρήσουν και να παρέμβουν με κάθε τρόπο στα σχολεία της περιοχής μας.
Δεν είναι μακριά, η προσπάθεια που έγινε στον δήμο μας (όπως και σε άλλους δήμους) προτροπής μαθητών σε κλείσιμο σχολείων για "Μακεδονικό", "Κατσίφα" και "Β. Ήπειρο.
Σε παρόμοιες καταλήψεις και συγκεντρώσεις, με τα συνθήματα που επιλέχτηκαν, προσπάθησαν να σπείρουν στους μαθητές ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, η πλειοψηφία του νεοεκλεγμένου ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, προχώρησε σε μία άκρως απολυταρχική και αντιδημοκρατική ενέργεια.
Αποφάσισε – παρά και ενάντια στο καταστατικό του συλλόγου – να διαγράψει από μέλος του ΔΣ, μία αγωνίστρια μητέρα που δραστηριοποιείται χρόνια τώρα στο γονεϊκό κίνημα (και όχι μόνο).

Η πραγματική αιτία για την επιδίωξη της διαγραφής της είναι η πρωτοπόρα δράση της προηγούμενης διοίκησης του Συλλόγου στην οποία συμμετείχε.
Αυτό φαίνεται ακόμη και από την ίδια τους την ανακοίνωση όπου αναφέρουν καθαρά πως «η ως τώρα δράση του ΔΣ δεν εξυπηρετούσε τους σκοπούς και τα συμφέροντα του συλλόγου»

Ποια ήταν όμως η ως τώρα δράση του συλλόγου που “την ενοχοποιεί”, σύμφωνα με το σκεπτικό της νέας πλειοψηφίας;
Τα προηγούμενα χρόνια ο Σύλλογος του 6ου Δημοτικού Σχολείου, πρωτοστάτησε:
-        Στη συλλογή τροφίμων για ανέργους
-        Σε δράσεις (βοήθειας) για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες
-        Οργάνωσε συναυλία αλληλεγγύης για τους απεργούς και απολυμένους της Coca-Cola, της ΕΛΒΟ, κ.ο.κ.
Αυτές λοιπόν τις δράσεις του προηγούμενου ΔΣ, η νέα πλειοψηφία τις θεωρεί πως βρίσκονται έξω από τα συμφέροντα του συλλόγου ζητώντας την διαγραφή της.
Προσάπτει μάλιστα και μία ακόμη “κατηγόρια”.
Τα χρήματα που μαζεύτηκαν στις αναφερόμενες συναυλίες για τους απεργούς δεν θα έπρεπε να δοθούν σε αυτούς (για τους οποίους και οργανώθηκαν οι συναυλίες) αλλά θα έπρεπε να κρατηθούν στο ταμείο του συλλόγου!!!

Η δράση βέβαια του προηγούμενου ΔΣ, ήταν ακόμη πλουσιότερη αφού περιείχε πρωτοβουλίες και για πολλά άλλα θέματα όπως:
-        Δωρεάν σχολικό γεύμα για όλα τα παιδιά
-        Επαναφορά του καθολικού εμβολιασμού των μαθητών
-        Έλεγχο για την αντισεισμική θωράκιση και πυρασφάλεια του σχολείου
-        Δράσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων
-        Συμμετοχή στην παγκόσμια καμπάνια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας «Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης»
και πολλά άλλα

Εμείς πιστεύουμε πως όλες αυτές οι δράσεις του προηγούμενου ΔΣ, θα έπρεπε να αποτελέσουν παράδειγμα και για τα άλλα ΔΣ συλλόγων γονέων του Δήμου μας όπως και αιτία επιβράβευσης και συγχαρητηρίων (αντί των καταγγελιών και της πρότασης διαγραφής).

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης Συκεών καλεί τους γονείς του Δήμου μας να απομονώσουν τέτοιες φωνές που δεν έχουν καμιά σχέση με το γονεϊκό κίνημα και τους στόχους του.
Με τη συμμετοχή και την πάλη τους να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν κάθε μέρα μέσα στα σχολεία τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Να αγωνιστούν για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά και θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης.
Ένα σχολείο που θα καλύπτει την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και την 12χρονη βασική και θα είναι δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά»


Υ.Γ.  Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο (11/12/18) να καταδικάσει την αντικαταστατική και αντιδημοκρατική απόφαση της διαγραφής.
Όλες οι άλλες παρατάξεις – ενώ καταδίκαζαν στα λόγια την στάση της πλειοψηφίας – αρνήθηκαν τελικά να το συζητήσουν και να πάρουν απόφαση, όταν μια σειρά άλλοι φορείς του γονεϊκού κινήματος αλλά και των εκπαιδευτικών το καταδίκαζαν με τον πιο επίσημο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.