Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

ΑυΡΑ: Αυτοί έπεσαν πάνω στα ΜΑΤ …«Δεν έπεσαν τα ΜΑΤ απάνω στους συγκεντρωμένους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά αυτοί έπεσαν πάνω στα ΜΑΤ»

Κοντολογίς, αυτό ισχυρίστηκε ο επικεφαλής της ΣΥΡΙΖΑϊκής «ΑυΡΑ», στο Δημοτικό Συμβούλιο (20/11/18) για να δικαιολογήσει τη στάση του.
Συγκεκριμένα, μιλώντας για τα γεγονότα είπε:

«Πήγα και εγώ στον χώρο που θα γινόταν η εκδήλωση χωρίς να με εμποδίσει κανείς.
Είδα σε ένα μικρό και στενό δρόμο συγκεντρωμένους ανθρώπους που είχαν μπροστά τους τα ΜΑΤ.
Γιατί όμως παρέμεναν εκεί και δεν έφευγαν ένας-ένας για να περάσουν από άλλο δρόμο όπως πέρασα και εγώ; Δεν θα τους εμπόδιζε κανείς, όπως δεν εμπόδισε και εμένα(!!!)
Αυτοί όμως ήθελαν να περάσουν όλοι μαζί, σαν ομάδα.
Είναι βέβαιο λοιπόν πως η συγκέντρωση τους δεν ήταν και τόσο αθώα. Ήθελαν να δημιουργήσουν κατάσταση. Γι αυτό έμειναν συμπαγείς επιμένοντας να περάσουν ανάμεσα από την αστυνομία.
Με αυτόν τον τρόπο πέτυχαν τον στόχο τους, να διαλύσουν δηλαδή την συγκέντρωση (του κ. Υπουργού).
Κρίμα που χάθηκε η ευκαιρία να γίνει ένας δημιουργικός διάλογος πάνω στην τεράστια προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

Η κυβέρνηση λοιπόν ήθελε έναν δημιουργικό διάλογο, ανάμεσα στις διμοιρίες των ΜΑΤ, στα χημικά και στις χειροβομβίδες κρότου λάμψης (που κατά τύχη μάλλον θα βρέθηκαν εκεί).


Ο δε επικεφαλής της ΣΥΡΙΖΑϊκής «ΑυΡΑ», σφόδρα λυπημένος για το γεγονός της ακύρωσης της εκδήλωσης, ρίχνει την ευθύνη στους συγκεντρωμένους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι χτυπήθηκαν για να μην πάνε σε μια εκδήλωση που υποτίθεται πως είχε διοργανωθεί γι αυτούς!!!

Καταδικάζουμε απερίφραστα (Ποιον άραγε;)

Αφού λοιπόν ο επικεφαλής της ΣΥΡΙΖΑϊκής «ΑυΡΑ» απέδειξε περίτρανα πως γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ήταν αυτοί που έπεσαν πάνω στα ΜΑΤ (και όχι το αντίθετο) με στόχο να «δημιουργήσουν κατάσταση» και να διαλύσουν την προγραμματισμένη συγκέντρωση του κ. Υπουργού,
αμέσως μετά – και με επαναστατικό ύφος που ταιριάζει σε «αριστερούς» – αποτόλμησε ένα βαρύ: «Καταδικάζουμε όμως την χρήση βίας από μεριάς της αστυνομίας».
Αλλά, όπα μέχρι εκεί.
Δεν ήθελε να προστεθεί τίποτε άλλο πέρα από αυτή τη φράση.
Αυτό και τέρμα.
Ένα απλά «καταδικάζουμε τη βία της αστυνομίας» και τελειώσαμε.

Όταν γονείς και εκπαιδευτικοί όμως διαμαρτύρονταν στους επικεφαλής της αστυνομίας, έπαιρναν την απάντηση: «Διαταγές εκτελούμε».
Αλήθεια ποιοι ήταν αυτοί που έδιναν τις εντολές να βαράνε στο ψαχνό με τα γκλοπς;

Από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων-κηδεμόνων έπαιρναν την εντολή;
Τις διαταγές για να ρίξουν χημικά και χειροβομβίδες «κρότου-λάμψης» ποιος τους τις έδινε;

Μήπως ο διευθυντής του σχολείου;

Δεν είναι η κυβέρνηση που δίνει το «πράσινο φως» για τέτοιου είδους επεμβάσεις της αστυνομίας;

Όσο «αγριεμένα» και «επαναστατικά», οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ “καταδίκαζαν” την βία της αστυνομίας, άλλο τόσο ήρεμα και προσεκτικά φρόντιζαν μη τυχόν και ειπωθεί τίποτα για τις ευθύνες της κυβέρνησης τους, ως μοναδικής άλλωστε υπεύθυνης για τη βάρβαρη επίθεση ακόμα και σε ανήλικους μαθητές.

Όμως θα πρέπει να έχουν κάτι στο μυαλό τους.
Οι Συκιές είναι ο τόπος που γέννησε αγωνιστές.
Σαν τον Αφαλή και σαν τον Βελδεμίρη.
Και η ιστορία τους – όπως και δεκάδων άλλων που έζησαν και αγωνίστηκαν στον τόπο αυτό – έχει αφήσει σπορά πίσω της.

Υ.Γ. Σας προτείνουμε να διαβάσετε το Editorial του τεύχους 47 από τα «ΑΙΧΜΗΡΑ» με τίτλο: «Επάγγελμα πρώην … κομμουνιστής» (https://issuu.com/aixmira/docs/aiixmira_no47_web)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.