Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Δημοτικά τέλη και ... πανηγυρισμοί.Με πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες παρουσίασε την μικρή μείωση των ανταποδοτικών τελών που, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, αποφάσισε η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Εδώ και χρόνια η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητούσε να μειωθούν – κατά τουλάχιστον 30% – τα ανταποδοτικά τέλη και συναντούσε τη σταθερή άρνηση της διοίκησης του Δήμου, με το επιχείρημα πως «δεν βγαίνουν τα έξοδα».

Ξάφνου και λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ανακάλυψαν πως «βγαίνουν τα έξοδα» για να προχωρήσουν σε μια μικρή μείωση της τάξης του 10% για τις κατοικίες (ούτε 10 ευρώ τον χρόνο για σπίτι των 70 τ.μ.) και μόλις 5% για τα καταστήματα (8 ευρώ τον χρόνο για μαγαζί των 50τ.μ.).

Στις ανακοινώσεις τους περί «γενναίας μείωσης»
-        “Ξέχασαν” να αναφέρουν πως συνεχίζουν να επιβάλουν το αντιλαϊκό χαράτσι «ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων» (που ενώ δεν τους υποχρεώνει κανένας, οι ίδιοι αποφασίζουν να το φορτώνουν στα λαϊκά νοικοκυριά) μαζεύοντας κάθε χρόνο πάνω από 1.300.000 ευρώ.
-        “Ξέχασαν” επίσης να αναφέρουν πως αρνήθηκαν να διεκδικήσουν ξεχωριστή κατηγορία με αυξημένα δημοτικά τέλη για τις τράπεζες και τα super market.
-        Δεν παρέλειψαν όμως την ίδια στιγμή να αυξήσουν κατά 50% τα «τέλη κοινόχρηστου χώρου» για τις καντίνες (από 800 ευρώ στα 1200) και κατά 40% στους μικροπωλητές (από 50 ευρώ/τ.μ./μήνα στα 70 ευρώ/τ.μ./μήνα).
Αρνήθηκαν τέλος τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:
1.      Να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (πρόκειται για οικογένειες που διαβιούν με μόλις 400 ευρώ τον μήνα)
2.      Η μείωση κατά 50% σε πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία να καλύψει όλους όσους έχουν εισόδημα μέχρι 35000 τον χρόνο και αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω (αυτό που ψήφισαν καλύπτει όσους έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ/χρόνο – πρόκειται για μικτό εισόδημα – και αναπηρία άνω του 80% !!!)
3.      Να πάρουν μέτρα μείωσης των ανταποδοτικών για άπορες οικογένειες και ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.