Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Συμμετοχές στα … «Ευρωπαϊκά Φόρουμ»

Δεν αποτελεί πρωτοτυπία η τακτική συμμετοχή στελεχών του δήμου μας σε Ευρωπαϊκά Φόρουμ και εκδηλώσεις. Η δικαιολογία που προβάλλουν είναι η απόκτηση εμπειριών και γνώσεων.
Οι «γνώσεις» βέβαια και οι «εμπειρίες» που μεταφέρονται σε τέτοιου είδους φόρουμ είναι πώς να πλασάρουν πιο εύκολα και πιο αριστοτεχνικά τις βάρβαρες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις της ΕΕ.
Σε ένα τέτοιο φόρουμ πήρε την απόφαση να συμμετάσχει η διοίκηση του Δήμου στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτέμβρη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνει «ανταλλαγή απόψεων» στα παρακάτω θέματα:
  1. Καλές πρακτικές για την οικονομική ανάπτυξη. Οι «καλές πρακτικές» που έχει επιδείξει ως τώρα η ΕΕ για την οικονομική ανάπτυξη στα πλαίσια των μνημονίων και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου σημαίνουν, εργασία λάστιχο, εκ περιτροπής, με ολιγόμηνες συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας και μέχρι τα βαθιά γεράματα.Μαθήματα με άλλα λόγια παραπέρα εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
  2. Κοινωνική ένταξη. Όταν η ΕΕ απαιτεί από την χώρα μας να αυξήσει το ΦΠΑ ακόμη και στα τρόφιμα βασικής ανάγκης, κόβει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για τις ανάγκες της κοινωνικής πολιτικής, απαιτεί την κατάργηση της Κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους με την ταυτόχρονη επιβολή τοπικής φορολόγησης, τότε πράγματι καταλαβαίνουμε πως χρειάζονται … «ιδιαίτερα μαθήματα» τα στελέχη του Δήμου για το πώς θα περάσουν μια «κοινωνική πολιτική ελεημοσύνης».
  3. Διασυνοριακές συνεργασίες. Δεν ξέρουμε αν εννοούν ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την κατασκευή«διασυνοριακών φραχτών» που θα εμποδίζουν τα εκατομμύρια μετανάστες που δημιουργεί η δική τους ιμπεριαλιστή πολιτική.
  4. Συνεργασίες Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα. Είναι τα γνωστά σε όλους μας ΣΔΙΤ. Είναι αυτές οι συμβάσεις που μπάζουν μέσα σε όλα τα δημόσια έργα τους μεγαλοεργολάβους, που αυξάνουν το κόστος των έργων στο τριπλάσιο και ακόμη περισσότερο, είναι αυτές οι συμβάσεις που έχουν μπουκώσει με δημόσιο χρήμα τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταδίκασε αυτά τα φόρουμ και αρνήθηκε τη συμμετοχή του Δήμου σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.