Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Παιδικοί-Βρεφικοί Σταθμοί: Εκατοντάδες γονείς καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Για μια ακόμη χρονιά εκατοντάδες γονείς του Δήμου μας θα αναγκαστούν να πληρώσουν δυσβάσταχτα φύλακτρα για τα παιδιά τους, σε μια περίοδο μάλιστα μεγάλης οικονομικής ανέχειας και φτώχιας.
Πέρσι τα κονδύλια του περιβόητου ΕΣΠΑ ήταν κατά 40% μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και μόνο μετά από εκταμίευση της τελευταίας στιγμής από τους εθνικούς πόρους, έγινε κατορθωτό να καλυφθεί ένας μεγαλύτερος αριθμός παιδιών.
Φέτος με την πολιτική των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και κοινωνικών περικοπών που επιβάλλονται από τους “φίλους” και “εταίρους” μας της ΕΕ και ΔΝΤ, φαίνεται πως ένας μεγάλος αριθμός παιδιών θα μείνει εκτός χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Οι περσινές χρηματοδοτούμενες θέσεις ήταν 1050 ενώ για φέτος δεν φαίνεται να υπερβαίνουν τις 750 για όλο το Δήμο.
Συνολικά οι αιτήσεις γονέων για να εντάξουν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς ξεπερνάνε τις 1550 όταν ο μέγιστος αριθμός θέσεων που προσφέρει ο Δήμος είναι 1480.
Οι αιτήσεις γονέων για ένταξη σε χρηματοδοτούμενες θέσεις όπως φαίνεται θα ξεπεράσουν τις 1150 όταν η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ δεν θα καλύψει ούτε τις 750 από αυτές.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο πραγματικός αριθμός των παιδιών του Δήμου μας που βρίσκεται στην ηλικία συμμετοχής στους παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς είναι υπερδιπλάσιος από τον αριθμό των αιτήσεων.
Πολλοί γονείς δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κάνουν αίτηση κυρίως γιατί τους αποκλείουν οι όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος είτε γιατί υπάρχει κάποιος άνθρωπος στην οικογένεια που «χρεώνεται» με την φύλαξη του παιδιού ή βέβαια γιατί δεν έχουν τα λεφτά για να πληρώσουν τα φύλακτρα.
Το ζήτημα είναι πως η διοίκηση του «πλούσιου» δήμου μας με τα δεκάδες εκατομμύρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς (όπως οι ίδιοι αυτοδιαφημίζονται), συνεχίζει να αρνείται την δωρεάν συμμετοχή όλων των λαϊκών οικογενειών στους Δημοτικούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, υποχρεώνοντας για μια ακόμη χρονιά και καταμεσής της τεράστιας οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης τη λαϊκή οικογένεια να ξοδέψει και την τελευταία της δεκάρα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου μας ενώνει τη φωνή της μαζί με τους κομμουνιστές δημάρχους και άλλους αγωνιστές απαιτώντας:
-          Να διασφαλιστούν από την κυβέρνηση όλα τα αναγκαία μέτρα τη λειτουργία των παιδικών σταθμών.
-          Να ξεκινήσουν άμεσα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ
-          Άμεση εκκίνηση όλων των διαδικασιών για την έγκαιρη πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
-          Κάλυψη με μεταφορά κονδυλίων όλων των αιτήσεων που γίνονται στους δήμους, χωρίς οι γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.