Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Οι … «προτάσεις» του Δημάρχου για τα σχολεία...

Δεν μας εκπλήσσει πια με τις προτάσεις του.
Μέσα σε ένα κλίμα γενικής υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας σε όλα τα επίπεδα, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν, σε τεράστιες περικοπές για τις λειτουργικές και άλλες ανάγκες των σχολείων, ο Δήμαρχος μας έστειλε επιστολή προς την κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων για να τους «ορμηνέψει» πώς να … ξεπεράσουν το πρόβλημα.
«Να συγχωνευτούν τα εκατοντάδες ολιγάριθμα τμήματα των σχολείων» λέει, προετοιμάζοντας το έδαφος και για νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων (τις προηγούμενες θυμίζουμε πως τις ονόμαζε ,,, «πρόοδο»), «να σταματήσει το όργιο των αποσπασμένων εκτός εκπαίδευσης» συνεχίζει ο εκπρόσωπος ενός κόμματος το οποίο μετέτρεψε τις πελατειακές σχέσεις σε επιστήμη και καταλήγει με την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών οι οποίοι όπως υποστηρίζει «διδάσκουν 6-8 έως το πολύ 15 ώρες την εβδομάδα».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος μας συκοφαντεί ξεδιάντροπα τους εκπαιδευτικούς για να κουκουλώσει τα αποτελέσματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολούθησε το κόμμα του όσο συμμετείχε στις διάφορες κυβερνήσεις.

… και η απάντηση του ΠΑΜΕ

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ απαντώντας στην πρόκληση του κ. Δημάρχου, γράφει:
«Ο κ. Δανιηλίδης δεν βρίσκει να πει ούτε κουβέντα για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των σχολείων, δεν βρίσκει να πει ούτε κουβέντα για το «σκλαβοπάζαρο» των χιλιάδων αναπληρωτών που τρέχουν από σχολείο σε σχολείο, χρόνια τώρα, σε όλη τη χώρα με μισθούς ψίχουλα για να καλύψουν τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικού προσωπικού που για φέτος υπολογίζονται σε 25.000.  
Δεν πρωτοτυπεί ο δήμαρχος Δανιηλίδης και το ξέρει. Αναμασά τα ίδια επιχειρήματα που ακούγονται χρόνια τώρα από τους απολογητές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που καταργεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Με αυτά τα επιχειρήματα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εφάρμοζαν τις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου, με τα ίδια συνεχίζει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της οποίας μάλιστα εμφανίζεται ως «λαγός» ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.
Ανοιχτά, άλλωστε, η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστεράς» μιλά για τμήματα των 30 μαθητών και βάλε, για αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες, για αδυναμία ικανοποίησης των στοιχειωδέστερων όρων λειτουργίας των σχολείων με τη νέα σχολική χρονιά χωρίς να λέει τίποτα ακόμα και για τους διορισμούς που μήνες τώρα η ίδια υποσχόταν.
Άλλος είναι ο δρόμος για τη λύση του δράματος της παιδείας του λαού μας όπως και όλων των λαϊκών προβλημάτων.
Δρόμος αγωνιστικός και διεκδικητικός για αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία, για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων της εκπαίδευσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Δρόμος αγωνιστικός και διεκδικητικός για να γκρεμιστούν τα ταξικά τείχη στη μόρφωση των παιδιών του λαού μας.
Σε αυτόν τον αγωνιστικό δρόμο είναι ανάγκη να συναντηθούν εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, όλο το λαϊκό κίνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.