Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ούτε ταφή δεν γίνεται αν δεν … προκαταβάλεις!!!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν ήθελαν να πιστέψουν το ανώνυμο δημοσίευμα που διάβασαν σε γνωστό site του διαδικτύου. 

Έτσι έφεραν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ρωτώντας αν έχει κάποια δόση αλήθειας το συγκεκριμένο δημοσίευμα που κατήγγειλε πως σε κάποια νεκρώσιμη τελετή το γραφείο τελετών του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, τρεις ώρες πριν την ταφή ζητούσε εκβιαστικά προκαταβολή 500 ευρώ  διαφορετικά η τελετή δεν θα γινόταν λέγοντας ότι αυτή είναι η τακτική που ακολουθούν.

Η απάντηση που έλαβαν επιβεβαίωσε κατά γράμμα το δημοσίευμα.

«Ναι είναι πάγια τακτική γιατί μετά δυσκολευόμαστε να μαζέψουμε τα χρήματα και αυτό – όπως μας εξηγήθηκε – γίνεται με τη συμφωνία και της εκκλησίας, γιατί τα 150 ευρώ πηγαίνουν για την εκκλησία και τα 350 για τον τάφο».


Το ωραίο είναι πως και η «αξιωματική αντιπολίτευση» του κ. Χατζησάββα δικαιολόγησε αυτή την κατάσταση.

Ο ανώνυμος καταγγέλλων το ονόμασε «Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ», τελειώνοντας με τη λέξη «ΑΙΣΧΟΣ».

Εμείς να συμφωνήσουμε και απλώς να συμπληρώσουμε πως όταν αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα εμπορευματοποιεί, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και όλα τα κοινωνικά αγαθά τα μετατρέπει σε εμπόρευμα, γιατί περιμένει κανείς να εξαιρεθεί … ο θάνατος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.