Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ρατσιστική συμπεριφορά σε αλλοδαπούς μαθητές.

Θεσσαλονίκη, 13-11-2014

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαίτησε να απαλειφθεί από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την συμμετοχή μαθητών στα «Εργαστήρια Εθελοντικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας», η άδεια παραμονής των αλλοδαπών γονέων ή κηδεμόνων.



«Όλοι ξέρουμε τις μεγάλες δυσκολίες που περνάνε οι φτωχές οικογένειες των οικονομικών μεταναστών με την τεράστια ανεργία που μαστίζει τον λαό μας. Υπάρχουν οικογένειες που μπορεί να δούλεψαν στην χώρα μας επί δεκαετίες και σήμερα να μην μπορούν να ανανεώσουν εύκολα την άδεια παραμονής τους λόγω της τεράστιας ανεργίας και την αδυναμία συγκέντρωσης των απαιτούμενων ενσήμων. Γιατί θα πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί ή πολύ περισσότερο τα παιδιά τους για κάτι που δεν ευθύνονται οι ίδιοι; Αλλά και οι καθηγητές που προσφέρονται να διδάξουν εθελοντικά είναι βέβαιο πως σε καμιά περίπτωση δεν θα δέχονταν να εξαιρεθούν μαθητές για έναν τέτοιο λόγο», ανέφερε στην ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης.


Η δικαιολογία που δόθηκε από τη διοίκηση του Δήμου είναι πως δεν είχε προσεχθεί αυτή η παράγραφος και πως άμεσα θα απαλειφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.