Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Συκεών για συλλογή τροφίμων από τη διοίκηση του Δήμου.

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ!!!


     Με  τυμπανοκρουσίες η Δημοτική Αρχή Νεάπολης –Συκεών, προσκαλεί τους μαθητές των σχολείων, και κατ΄επέκταση τις λαϊκές οικογένειες, να προσφέρουν επιλεγμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, που θα διατεθούν, όπως λένε, σε εκατοντάδες οικογένειες που είναι καταγραμμένες στις Υπηρεσίες του  Δήμου και έχουν άμεση ανάγκη επιβίωσης - γιατί  η αλληλεγγύη αποτελεί το “αντίδοτο της φτώχειας”, όπως ισχυρίζονται-  Θα πει κανένας και πού είναι η υποκρισία; 


  Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά.  Είναι σε όλους γνωστό ότι εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, όχι γιατί οι ίδιες το επέλεξαν, ούτε γιατί δεν υπάρχουν προϊόντα και πλούτος για να ζήσουν αξιοπρεπώς, αλλά γιατί αυτό είναι το βάρβαρο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους!


   Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζουν η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια. Αυτήν την πολιτική εφαρμόζει πιστά και εξωραΐζει και η Δημοτική Αρχή Νεάπολης-Συκεών .  


   Τα γεγονότα είναι αμείλικτα!!!  Καλούν τα παιδιά των σχολείων μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να συμβάλλουν στη συλλογή τροφίμων για τις 500 οικογένειες που προσφεύγουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, για να πάρουν  την βοήθεια  μία ή δύο φορές τον μήνα !  Αλήθεια οι 500 αυτές οικογένειες δεν έχουν παιδιά στο σχολείο; Αυτά τα παιδιά δεν έρχονται πεινασμένα στο σχολείο; 
  
   Τι κάνει η Δημοτική Αρχή για αυτό; Απλά αποκρύπτει το γεγονός γιατί δεν θέλει να χαλάει η πιάτσα και να φαίνεται ότι υπάρχουν και στο Δήμο μας παιδιά που υποσιτίζονται!!     

   Αρνήθηκε πεισματικά να διεκδικήσει ένα γεύμα στο σχολείο για όλα τα παιδιά μέσα από υποδομές των Δήμων, που πρέπει και μπορούν να φτιαχτούν και να στελεχωθούν με προσωπικό και έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος.  Λοιδορούσε και λοιδορεί  έως σήμερα τους μαζικούς φορείς – Λαϊκή Επιτροπή, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σωματεία, που βάζουν αυτό το ζήτημα.

   Δεν παίρνει κανένα μέτρο να ανακουφίσει τις φτωχές Λαϊκές οικογένειες, αφού υποκριτικά από την μια μεριά οργανώνει δήθεν την αλληλεγγύη, ενώ από την άλλη τους χαρατσώνει με τα υπέρογκα Δημοτικά τέλη, τα χαράτσια στον πολιτισμό και τον αθλητισμό!

    Να επισημάνουμε ότι ήδη πολλά κονδύλια του ΕΣΠΑ αντί να διοχετευτούν στη δημιουργία τέτοιων δημόσιων δομών σίτισης, τα λυμαίνονται οι λεγόμενες ΜΚΟ και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Είναι υποκριτικό το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για το "Κοινωνικό σχολείο" που δήθεν εκπαιδεύει τα παιδιά στην υγιεινή διατροφή, την ίδια ώρα που χιλιάδες μαθητές υποσιτίζονται και αυτοί ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για την προβολή τους.


    Κοκορεύεται η διοίκηση του Δήμου για το «πλεόνασμα» που έχει στον Δήμο των 35 εκατομμυρίων ευρώ , όταν την ίδια ώρα μείωσε από 50.000 ευρώ στα 25.000 ευρώ το ποσό που δίνει ο Δήμος ετησίως για να ενισχύει εξαθλιωμένες οικογένειες. Δίνει ελάχιστα ποσά από τον προϋπολογισμό του Δήμου για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου όπως είναι και το κοινωνικό παντοπωλείο!  Δεν παίρνει μέτρα για τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων και των Δημόσιων κτιρίων, ενώ την ίδια στιγμή δίνει χρήματα με την σέσουλα για έργα βιτρίνας και αμφιβόλου αξίας!
    Και η κοροϊδία είναι ότι προσπαθούν  να πείσουν  τις Λαϊκές οικογένειες ότι «η αλληλεγγύη αποτελεί το “αντίδοτο της φτώχειας”» .

       Δηλαδή για την φτώχεια των Λαϊκών οικογενειών δεν φταίει κανένας άλλος παρά οι ίδιες! Οι ίδιες φταίνε για την ανεργία! Για την φτώχεια! Για τα χάλια της Υγείας και της παιδείας! Μας λένε λοιπόν να ξεχάσουμε ότι υπάρχουν μια χούφτα πλούσιοι, τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές που μπούκωσαν και μπουκώνουν από τα κέρδη, εκμεταλλευόμενοι τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί! Δεν φταίνε οι κυβερνήσεις που θέλει ο Δήμαρχος κ. Δανιηλίδης να τις αθωώνει, γιατί είναι και αυτός μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, και συμμετέχει στην φοροληστεία του Λαού! 


Αυτή είναι λοιπόν η υποκρισία τους σε όλο το μεγαλείο της!!!

   Εμείς πιστεύουμε στην γνήσια Λαϊκή Αλληλεγγύη που έχει σαν σκοπό και να ανακουφίσει τα φτωχά Λαϊκά στρώματα αλλά και να τους δείξει τον δρόμο του Αγώνα, της αξιοπρέπειας, της Δικαιοσύνης και της Ανατροπής! Γιατί τον ξέρουμε τον ένοχο και είναι γνωστή η αιτία!!! Για να ανοίξει ο δρόμος σε μια άλλη κοινωνία που θα ‘χουν όλοι δουλειά με δικαιώματα στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, που θα ικανοποιούνται όλες οι σύγχρονες Λαϊκές ανάγκες μας.
  
 Καλούμε όλους τους φορείς του Δήμου μας , τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, τη νεολαία, τους άνεργους και όσους εργάζονται ακόμη να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους!
  
 Να απαιτήσουμε και από τον Δήμο

·         Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των ανέργων , των εξαθλιωμένων, των νηστικών παιδιών. Να αντιμετωπιστεί άμεσα και με κρατική ευθύνη το πρόβλημα του υποσιτισμού, ιδιαίτερα των παιδιών  που συνδέεται άρρηκτα με την υγιή σωματική ανάπτυξη τους.

·         Να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη οι φτωχές και άπορες οικογένειες

·         Δωρεάν παιδικοί-βρεφικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά

·         Δωρεάν συμμετοχή σε όλα τα πολιτιστικά αθλητικά τμήματα του δήμου


Καμιά αυταπάτη-Καμιά αναμονή!

Στον δρόμο του Αγώνα για τα δικαιώματα μας, για αξιοπρεπή ζωή!

ΛΑΪΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΚΕΩΝ


ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο), ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών–Βιοτεχνών-Εμπόρων), ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΚΕΩΝ  (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), ΜΑΣ  (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.