Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Η αξιοπιστία των δηλώσεων του κ. Δανιηλίδη.



Οι δύο ανακοινώσεις που ακολουθούν είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Νεάπολης-Συκεών. Αυτά που οι ίδιοι δηλαδή ανεβάζουν για να αυτοπροβάλλονται και να αυτοσυγχαίρονται:

Ανακοίνωση πρώτη (στις 19 Ιουνίου 2014)

«Χρειάζονται τουλάχιστον 250 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθεί το 100% των αιτήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση δεκάδες χιλιάδες παιδιά και άτομα με αναπηρία θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, και 6 με 7.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους».
Την ανησυχία του αυτή επανέλαβε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο … ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης (και συνεχίζει η ανακοίνωση)
«Από το ΕΣΠΑ 2 έχουν εξασφαλιστεί μόλις 122 εκατομμύρια ευρώ που καλύπτουν τις ανάγκες ένταξης περίπου 55.000 παιδιών και ατόμων με αναπηρία, ενώ απαιτούνται συνολικά τουλάχιστον 250 εκατομμύρια ευρώ».
 
Ανακοίνωση δεύτερη (στις 12 Αυγούστου 2014)

«Θρίαμβος για την Αυτοδιοίκηση. Την κάλυψη κατά 100% όλων των προσφερόμενων πιστοποιημένων θέσεων δωρεάν φιλοξενίας σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία πέτυχε η Αυτοδιοίκηση χάρη στις ουσιαστικές της προτάσεις και το συστηματικό και ασυμβίβαστο αγώνα της όλους τους προηγούμενους μήνες.
Σύμφωνα με τις τελικές αποφάσεις που ελήφθησαν …
 
εξασφαλίστηκαν επιπλέον 40 εκατομμύρια ευρώ τα οποία ανεβάζουν το σύνολο της χρηματοδότησης στα 200 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό διεκδικούσε από την πρώτη στιγμή η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής προκειμένου κανένα παιδί ή άτομο με αναπηρία να μην μείνει εκτός του προγράμματος για το σχολικό έτος 2014-2015»

Αυτοί λοιπόν που με απόλυτη κατηγορηματικότητα δήλωναν στις 19 Ιούνη πως αν δεν δοθούν 250 εκατομμύρια ευρώ τότε «δεκάδες χιλιάδες παιδιά και άτομα με αναπηρία θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, και 6 με 7.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους» οι ίδιοι δύο μήνες μετά δήλωναν με την ίδια έπαρση πως τα 200 εκατομμύρια που τελικά τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση αποτελούν «θρίαμβο», παραδεχόμενοι ξετσίπωτα πως αυτό το ποσό τελικά διεκδικούσε η ΚΕΔΕ και όχι τα 250 εκατομμύρια που έλεγαν τον Ιούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.